Hoe investeren in een vakantiewoning in Spanje?

Park Güell in Barcelona

Spanje is met zijn zonnige klimaat, culturele rijkdom en diversiteit een populaire bestemming voor investeerders. Of u nu een huurwoning wilt kopen of uw portefeuille wilt diversifiëren, dit land biedt veel kansen en voordelen dankzij een aantrekkelijke markt. Ontdek nu hoe u een succesvolle investering in onroerend goed in Spanje kunt doen.

Waarom investeren in Spanje?

Investeren in onroerend goed in Spanje heeft veel voordelen:

 • De winstgevendheid: De Spaanse vastgoedmarkt biedt de zeldzame mogelijkheid om een ​​uitstekende locatie en een hoge winstgevendheid samen te smelten. De rendementspercentages liggen daar tussen de 4 en 6%, of zelfs meer, hoger dan die van de grote Franse steden. Daarnaast is de huurprijs in Spanje de afgelopen jaren fors gestegen.
 • Hoge vraag: Als populaire toeristenbestemming trekt Spanje elk jaar miljoenen bezoekers. Deze sterke vraag vertaalt zich in een aanzienlijke behoefte aan huisvesting, vooral voor toeristenverhuur. Bovendien kiest de jonge en dynamische Spaanse bevolking vaak liever voor huren dan kopen.
 • Groeivooruitzichten: Ondanks de gezondheidscrisis heeft de Spaanse vastgoedmarkt blijk gegeven van een grote veerkracht en een vermogen tot snel herstel. De prijzen zijn niet significant gedaald en zijn in sommige gebieden zelfs gestegen. Bovendien profiteert Spanje van een Europees herstelplan dat zijn economie moet ondersteunen en de groei van het land moet bevorderen.

Favoriete steden

Spanje is een land dat een grote diversiteit aan regio’s en steden biedt, elk met zijn eigen kenmerken en mogelijkheden voor investeringen in onroerend goed. Afhankelijk van uw doelen, uw budget en uw voorkeuren kunt u de woning vinden die het beste bij u past. Hier zijn enkele van de meest aantrekkelijke steden om in Spanje te investeren:

 • Barcelona: De Catalaanse hoofdstad is een van de meest dynamische en aantrekkelijke steden in Spanje, met een groeiende vraag naar onroerend goed. De unieke mix van moderne en historische architectuur, bloeiende culturele scene en toeristische aantrekkingskracht maken het een populaire keuze voor investeerders. De meest populaire buurten zijn die met uitzicht op zee, zoals Barceloneta, Diagonal Mar of Poblenou.
 • Madrid: Als hoofdstad van Spanje biedt de stad economische stabiliteit en een bloeiende vastgoedmarkt. Bovendien is Madrid een van de belangrijkste economische en culturele centra van Europa. Buurten zoals Salamanca, Chamberí en Chamartín zijn bijzonder gewild om in Spanje te investeren.
 • Valencia: De op twee na grootste stad van Spanje is een perfecte mix van moderniteit en traditie. De vastgoedmarkt biedt een breed scala aan eigendommen, van appartementen in het centrum tot villa’s aan het strand.De meest gevraagde buurten zijn die in de buurt van het historische centrum of het strand, zoals El Carmen, Ruzafa of Cabanyal.
 • Sevilla: De hoofdstad van Andalusië is een stad vol charme, bekend om haar historisch erfgoed en haar warme sfeer. Sevilla is ook een dynamische stad, waar veel culturele en sportieve evenementen plaatsvinden. De meest populaire buurten behouden het typische karakter van de stad, zoals Santa Cruz, Triana of La Macarena.

Reglementen en procedures

Als u wilt investeren in onroerend goed in Spanje, moet u de regels en voorschriften kennen die van toepassing zijn op dit soort transacties. Hier zijn de belangrijkste stappen en formaliteiten die moeten worden gevolgd voor de aankoop en verhuur van onroerend goed in Spanje:

 • Verkrijg van een NIE: Dit is een identificatienummer voor buitenlanders in Spanje, nodig voor de aankoop van onroerend goed. U kunt deze zelf aanvragen of via een advocaat.
 • Open een bankrekening: U moet een rekening hebben bij een Spaanse bank om de woning, bijbehorende toeslagen, belastingen en heffingen te kunnen betalen.
 • Reserveer het pand: Door de ondertekening van een reserveringscontract en de betaling van een symbolisch bedrag kan het pand worden gereserveerd voor een periode van 15 tot 30 dagen, waardoor de verkoop aan een andere koper wordt vermeden.
 • Onderteken de verkoopovereenkomst: Dit contract formaliseert uw intentie om het onroerend goed te kopen en specificeert de essentiële informatie zoals de prijs, de voorwaarden en de datum van de definitieve ondertekening. Meestal is een aanbetaling van 10-20% van de prijs vereist.
 • Onderteken de notariële akte: Dit is het officiële document waarmee u eigenaar wordt van de woning. Het wordt ondertekend in aanwezigheid van een notaris die alle details controleert. U moet op dit moment de rest van de prijs en bijbehorende kosten betalen.
 • Registreer het onroerend goed in het kadaster: Het is verplicht om het onroerend goed in het kadaster te registreren om uw status als eigenaar te bevestigen en uzelf te beschermen tegen elke claim of mogelijke inbeslagname.
 • Belastingen en heffingen betalen: Afhankelijk van het type onroerend goed, uw situatie en uw financiering moeten verschillende belastingen en heffingen worden betaald, zoals btw, belasting voor niet-ingezetenen of onroerendezaakbelasting.
 • Het verhuren van onroerend goed: Als u van plan bent om uw toekomstige accommodatie in Spanje te verhuren, moet u zich aan bepaalde regels houden, afhankelijk van het type verhuur; of het nu gaat om seizoensverhuur, kortetermijnverhuur of langetermijnverhuur. In het bijzonder moet u, indien nodig, een toeristenvergunning hebben, een huurcontract opstellen in overeenstemming met de wet, uw huurinkomsten aangeven bij de Spaanse belastingdienst en de verplichtingen en rechten van de eigenaar respecteren.

Zoals u zult hebben begrepen, heeft investeren in onroerend goed in Spanje veel voordelen, zoals een hoge winstgevendheid, een aanhoudende vraag en veelbelovende groeivooruitzichten. U moet echter ook rekening houden met de specifieke fiscale kenmerken van het land en zorgen voor een effectief verhuurbeheer als u uw woning wenst te verhuren. Om u te ondersteunen bij uw project staat het team van experts van Belvilla tot uw beschikking om u te helpen het meeste uit uw vastgoedinvestering in Spanje te halen.

Verhuur uw vakantiehuis bij ons

Belvilla heeft meer dan 40 jaar ervaring in vastgoedbeheer en meer dan 2000 reispartners om uw huurinkomsten probleemloos voor u te optimaliseren.

Bereken nu

Wij zijn er om u te helpen

icon message
0031 2022 05209
Gesloten - maandag vanaf 9am CET uur bereikbaar
icon email
verhuur@belvilla.nl
Reactie binnen 24 uur