Hoe technologie je kan helpen om je vakantiehuis met meer succes te verhuren

technology

Technologie heeft vandaag de dag een enorme impact op de wereld. In feite is technologie op heel veel terreinen noodzaak geworden, omdat het ons allemaal heel veel gemak biedt. In de vakantieverhuurbranche hebben gespecialiseerde softwarebedrijven verschillende aspecten van de vakantieverhuur gestroomlijnd, zoals bedrijfsvoering, distributie, marketing, het in- en uitchecken van gasten en nog veel meer.

Door geavanceerde technologie aan te brengen in hun vakantiehuizen zijn huiseigenaren erin geslaagd om in razend tempo een inkomstengroei te realiseren die anders niet mogelijk was geweest. 

Stel dat je je vakantiehuis nog op de ouderwetse manier beheert en wilt weten hoe technologie je kan helpen om je inkomsten uit de verhuur te vergroten, lees dan door om meer te weten te komen over de mogelijkheden die de technologie ook jou biedt.

  1. Soepele procedures

De dagen van handmatig boekhouden liggen al heel lang achter ons. Het is niet meer nodig om gastgegevens fysiek bij te houden of met een Excel-sheet te worstelen om alles up-to-date te krijgen. Stop dus met die bomvolle spreadsheets waar je op een gegeven moment geen wijs meer uit wordt. 

Maar wat is dan het alternatief? Met de moderne databeheersystemen die de meeste vakantieverhuurplatforms aanbieden, kun je je procedures stroomlijnen en je gegevens veel efficiënter beheren.

  1. Kalenderbeheer

Geen dubbele boekingen meer. Top! Je hoeft geen gastboekingen meer te annuleren omdat je een fout hebt gemaakt in het beheer van je boekingen. Met een centraal boekingensysteem heb je het voordeel dat je alles vanuit één centrale plek kunt beheren. Onze robuuste API’s werken je kalender bij zodra er een boeking binnenkomt, waardoor de data van die boeking worden geblokkeerd en niet meer beschikbaar zijn voor andere gasten.

  1. Beter zichtbaar

Als huiseigenaar weet je waarschijnlijk dat je vakantiehuis alleen met succes kunt verhuren als je woning zo zichtbaar mogelijk is. Dat betekent dat als je huis maar op één of twee verhuursites staat, het nooit de aandacht krijgt die het verdient. Dat kan leiden tot een lage bezettingsgraad.

Nu kun je met property management services je vakantiehuis in een paar minuten tijd publiceren op verschillende kanalen en verhuurwebsites. Hierdoor kun je je huis op zoveel mogelijk plaatsen promoten, waardoor je je bezettingsgraad kunt verhogen en je inkomsten optimaliseren.

We willen deze gelegenheid aangrijpen om je kennis te laten maken met onze dienstverlening op dit vlak. Bij Belvilla gaan we verder om jouw woning het hele jaar door zo goed mogelijk onder de aandacht te brengen. Daarvoor maken we gebruik van zoekmachineoptimalisatie (SEO), digitale advertenties op Facebook, Google en verspreiden van je advertentie op meer dan 2.000 websites, waaronder Booking.com, Airbnb, Expedia, Tripadvisor, Homeaway, Casamundo & andere verhuurplatforms. Praat vandaag nog met een van onze verhuurexperts en ontdek hoe we er samen voor kunnen zorgen dat je meer boekingen voor je vakantiehuis krijgt.

  1. Bespaar tijd

Tijd is geld. Dus door tijd te besparen, bespaar je uiteindelijk geld en dat is precies waar technologie voor kan zorgen. Als je een deel van je kanaalbeheerproces automatiseert, kun je meer tijd besteden aan ander aspecten van het verhuurproces die je aandacht vereisen. Je hebt dan bijvoorbeeld tijd om te bedenken hoe je de algehele ervaring kunt verbeteren voor gasten die jouw huis huren. Dat is altijd beter dan je aandacht te moeten besteden aan zaken die niet bijdragen aan groei. 

In algemene zin kun je stellen dat het absoluut zinvol is om te investeren in technologie voor het beheer van je vakantiehuis als je meer wilt halen uit de verhuur ervan. Bij Belvilla hebben we baanbrekende innovaties ontwikkeld op het gebied van boekingen, klantervaring, inkomstenbeheer en andere aspecten van de verhuur van vakantiehuizen. We maken ook gebruik van IoT en intelligente huisapparaten om de gastervaring te verbeteren. Als je dus op zoek bent naar technologie die je kan helpen de verhuur van je vakantiehuis beter te beheren, vraag dan vandaag nog een gratis adviesgesprek aan met een van onze experts.

Verhuur uw vakantiehuis bij ons

Belvilla heeft meer dan 40 jaar ervaring in vastgoedbeheer en meer dan 2000 reispartners om uw huurinkomsten probleemloos voor u te optimaliseren.

Bereken nu

Wij zijn er om u te helpen

icon message
0031 2022 05209
Gesloten - maandag vanaf 9am CET uur bereikbaar
icon email
verhuur@belvilla.nl
Reactie binnen 24 uur