Hoe kun je meerdere vakantiehuizen beheren

manage vacation rental

Voor veel huiseigenaren heeft de verhuur van vakantiehuizen goede rendementen opgeleverd en hen gestimuleerd om in meer dan één huis te investeren. Als je dit goed aanpakt, kun je zo natuurlijk je rendement optimaliseren en meerdere inkomstenstromen aanboren. Maar als je je huizen verkeerd beheert, kan zo’n investering ook verkeerd uitpakken.

Het omgaan met meerdere woningen en meerdere gastboekingen is makkelijker gezegd dan gedaan en kan veel stress opleveren. Bij het beheer van meerdere vakantiehuizen, is het van belang dat je echt daar je focus op legt. Je moet er veel tijd aan besteden en moeite doen om het tot een succes te brengen.

In deze post leggen we uit hoe je je investeringen optimaliseert, stress minimaliseert en met succes meer dan één vakantiehuis beheert

Je boekingskalender beheren

Als je meerdere vakantiehuizen te beheren hebt, wordt het beheer van je boekingskalender je belangrijkste taak. De kans bestaat dat je gastreserveringen door elkaar haalt en dat kan leiden tot ontevreden gasten. Het eerste wat je dus moet doen, is zorgen dat je kalenders altijd up-to-date zijn en dat je de aankomst- en vertrektijden van je gasten strak in de hand houdt.

Wij van Belvilla maken gebruik van de kracht van de technologie en integreren alle kalenders van de verschillende vakantieverhuursites waarop jouw huis vermeld staat op één centrale plek voor je. Onze robuuste API’s werken je kalender bij zodra er een boeking binnenkomt, waardoor de data van die boeking worden geblokkeerd en niet meer beschikbaar zijn voor andere gasten. Geen dubbele boekingen, geen gedoe dus.

Inslaan van belangrijke voorraden voor je huizen

Het is een must om je woning wanneer gasten vertrekken grondig te reinigen en alle essentiële zaken zoals toiletartikelen, linnengoed, keukendoeken en andere benodigdheden te vervangen. Als er maar weinig tijd zit tussen oude en nieuwe gasten, is de kans groot dat je vergeet om voorraden aan te vullen of dat ze zelfs op zijn. Dat kan leiden tot boze klanten of slechte beoordelingen met mogelijk minder inkomsten tot gevolg. Het is dus raadzaam om voldoende voorraad van de essentiële benodigdheden voor je huizen in te slaan.

Belvilla biedt huiseigenaren ook een professionele schoonmaakdienst. Wij zorgen voor de standaardschoonmaak, vervangen linnengoed, handdoeken, keuken- en badkamerartikelen en zorgen ervoor dat je huis fris is voordat je gasten aankomen. Wij doen alles, zodat jij gewoon kunt relaxen in de wetenschap dat het gebeurt.

Investeren in intelligente huisapparaten

Het beheren van meerdere huizen is absoluut tijdrovend. Door een aantal van de stromen met behulp van intelligente huisapparaten te automatiseren kun je je focussen op zaken die je aandacht echt nodig hebben. Slimme deursloten kunnen je helpen om het aankomst- en vertrekproces soepeler te laten verlopen zonder dat je zelf aanwezig bent. Ook kunnen IoT-apparaten zoals slimme lampen en thermostaten je helpen te besparen op je stroomrekening en zorgen voor lagere vaste kosten.

Hiervoor is echter wel een aanzienlijke investering vereist. Als je daarvoor de middelen niet beschikbaar hebt, helpen we je bij Belvilla graag door deze intelligente huisapparaten in je woning te installeren en diensten op afstand mogelijk te maken. Neem contact op met een van onze verhuurexperts als je hier meer over wilt weten.

Een beheerder van vakantiehuizen in de arm nemen

Wees slim en neem voor al je vakantiehuizen een beheerder in de arm. Die neemt je al het werk uit handen, zodat je je geen zorgen meer hoeft te maken over de coördinatie of het beheer van de diensten, het schoonmaken van je woning op overdrachtdagen, adverteren van je woning om gasten te trekken, onderhoud en reparatie, of het afhandelen van vragen van gasten, klachten enzovoort. Dat wordt allemaal door de beheerder gedaan, zodat jij alleen nog maar je maandelijkse betalingen hoeft te ontvangen.

Bij Belvilla bedienen we onze klanten in Europa al meer dan 40 jaar. We hebben meer dan 35.000 huiseigenaren die ons hun huis toevertrouwen. Als je op zoek bent naar een ervaren vastgoedbeheerder, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Praat met een van onze verhuurexperts om meer te weten te komen over onze diensten en hoe wij je kunnen helpen om meer te halen uit de verhuur van vakantiehuizen.

Verhuur uw vakantiehuis bij ons

Belvilla heeft meer dan 40 jaar ervaring in vastgoedbeheer en meer dan 2000 reispartners om uw huurinkomsten probleemloos voor u te optimaliseren.

Bereken nu

Wij zijn er om u te helpen

icon message
0031 2022 05209
Gesloten - maandag vanaf 9am CET uur bereikbaar
icon email
verhuur@belvilla.nl
Reactie binnen 24 uur