Fotografie voor verhuur van vakantiehuizen: een gids voor huiseigenaren

photographs

We hebben al eerder uitgelegd dat prachtige foto’s een belangrijk onderdeel zijn van verhuuradvertenties voor vakantiehuizen. Vraag je je af waarom we zo veel nadruk leggen op goede foto’s van je vakantiehuis? Ten eerste wordt je advertentie op Belvilla tot wel 5 keer vaker bekeken met goede foto’s en ten tweede zorgt dit voor een getrouw overzicht van je huis, beter dan een beschrijving.

Ervoor zorgen dat je mooie foto’s van je vakantiehuis online hebt staan en deze foto’s regelmatig vervangt, zijn eenvoudige trucjes om beter zichtbaar te worden op verhuurwebsites en vervolgens dus ook meer boekingen te genereren. Hiervoor heb je natuurlijk wel de juiste apparatuur nodig.

Eenvoudige tips waarmee je prachtige foto’s kunt maken van je vakantiehuis:  

  1. Opruimen

Heel eenvoudig, maar veel mensen doen dit niet. Zorg ervoor dat je huis er tijdens het fotograferen netjes en schoon uitziet, van binnen en van buiten. Dit betekent dat je geen kabels of schoenen laat rondslingeren in de woonkamer, er geen eten of afwas in de keuken ligt en dat je meubilair netjes is. Zorg ervoor dat buiten het gras netjes is, het tuinmeubilair schoon is, er geen afval of bladafval op je grond of op de stoep ervoor ligt. Je vakantiehuis moet er spik en span uitzien.

  1. Kies de juiste hoeken

Zorg ervoor dat je je huis realistisch in beeld brengt. Kies daarvoor de beste hoeken om een zo getrouw mogelijk overzicht te geven, waarbij je je huis niet groter laat lijken dan het is. Overweeg een statief te gebruiken zodat je foto’s niet wazig zijn. Gasten kunnen tijdens hun verblijf teleurgesteld zijn wanneer de foto’s van het huis misleidend waren, waardoor ze negatieve beoordelingen kunnen achterlaten die verdere verhuur schaden.

  1. Controleer de lichtinval

Licht is een heel belangrijk onderdeel van fotografie. Onze fotografie-experts hebben ons laten weten dat je het beste foto’s kunt maken in daglicht terwijl de zon je huis in schijnt. Daarnaast kun je het beste de lampen aanzetten.

  1. Toon unieke kenmerken

Laat zien wat je hebt! Leg de nadruk op alle unieke kenmerken van je huis om potentiële gasten te trekken. Of dit nu je woonkamer, badkamer, oog voor detail, de kleur van de muren, de stijl van je meubels, de kunst aan de muur of je vloer is. Laat zien waarom jouw vakantiehuis uniek is.

  1. Bewerk je foto’s

Er is niets mis met foto’s bewerken, zolang je daarmee geen misleidend beeld creëert. Bekijk je foto’s dus nog eens kritisch en kies de beste foto’s om te bewerken. Je kunt een bewerkingsprogramma gebruiken om de kleurentemperatuur en helderheid aan te passen om een foto nog mooier te maken. Snijd de foto bijvoorbeeld bij om elementen die er niet op hadden moeten staan eraf te knippen en controleer de stand van je foto’s voordat je ze opslaat.

Foto’s maken van hoge kwaliteit is een echte kunst. We begrijpen dat dit misschien niet in iedereens straatje ligt. Daarom bieden we bij Belvilla een fotografieservice aan alle huiseigenaren. We werken met getalenteerde professionele fotografen die in jouw huis komen fotograferen. Wij laten ze bewerken en zorgen ervoor dat ze je huis zo aantrekkelijk mogelijk weergeven, voordat we ze voor je uploaden in de advertentie. Wij nemen dus al het werk van de huiseigenaar over terwijl zij zich kunnen voorbereiden op miljoenen potentiële gasten. Wil je bij ons adverteren met je vakantiehuis? Neem dan vandaag nog contact op met een van onze verhuurexperts! Wij helpen je graag verder.

Verhuur uw vakantiehuis bij ons

Belvilla heeft meer dan 40 jaar ervaring in vastgoedbeheer en meer dan 2000 reispartners om uw huurinkomsten probleemloos voor u te optimaliseren.

Bereken nu

Wij zijn er om u te helpen

icon message
0031 2022 05209
Gesloten - vandaag vanaf 9am CET uur bereikbaar
icon email
verhuur@belvilla.nl
Reactie binnen 24 uur