Dit is waarom je een chalet moet kopen als vakantiewoning

chalet verhuren

Overweegt u een vakantiehuis te kopen maar twijfelt u nog over het type vakantiewoning? Afhankelijk van uw voorkeur, kunt u kiezen voor een appartement, vakantievilla, luxe vakantiewoning met zwembad of jacuzzi, tiny house, maar natuurlijk ook een bungalow of chalet. Bent u op zoek naar een gezellig vakantiehuisje dat met een beperkt budget kan worden gekocht? Dan is een chalet wellicht iets voor u.

U kunt niet alleen genieten van een gezellig en rustiek vakantiehuis wanneer u zelf op vakantie wilt gaan, maar u kunt ook extra inkomen verdienen door het te verhuren aan vakantiegangers. In deze blogpost onderzoeken we 3 redenen waarom het kopen en verhuren van een chalet voor vakantieverhuur een slimme financiële beslissing is. Laat ons echter eerst definiëren wat een chalet precies is en hoe dit type vakantiehuis verschilt van de andere opties.

verhuren chalet

Wat is een chalet exact?

Een vakantiehuisje is een gewoon huis dat specifiek wordt verhuurd aan vakantiegangers. Alle types huizen kunnen in principe gebruikt worden als vakantiehuis als toeristen interesse hebben in de locatie. Oorspronkelijk werd de naam chalet gebruikt voor houten woonruimtes, zoals we bijvoorbeeld in berglandschappen vaak terugzien, maar tegenwoordig heeft het een ruimere definitie.

Een chalet is in de meeste gevallen een vrij kleine vakantiewoning en mag in principe niet worden gebruikt als permanente woning. U mag namelijk alleen permanent in een recreatiewoning wonen als deze de bestemming wonen heeft en vaak ligt een chalet in een omgeving waar dat niet mogelijk is. We hebben het in deze blog post specifiek over een kleine vakantiewoning gelegen in een gebied waar permanent wonen niet toegelaten is.

Grote vraag naar chalets

Een van de grootste voordelen van het kopen van een chalet om aan toeristen te verhuren, is dat er constant veel vraag is naar dit type vakantieverhuur. Mensen zijn altijd op zoek naar comfortabele, gezellige en betaalbare plekken om te verblijven terwijl ze op vakantie zijn, en een chalet op een goede locatie zal altijd verhuurd kunnen worden. Of het nu een gezin is dat op zoek is naar een vakantie in de natuur of een koppel die romantisch samen wil zijn, een chalet kan een breed scala aan reizigers aanspreken. Door de coronacrisis zijn veel mensen gaan beseffen dat een vakantie in eigen land of een van de buurlanden even leuk kan zijn als een vakantie naar het zuiden en daarom is de vraag naar chalets heel hard gestegen.

Weinig onderhoud

In vergelijking met andere soorten vastgoedbeleggingen zijn chalets relatief onderhoudsarm. Hoewel ze natuurlijk regelmatig moeten worden schoongemaakt en onderhouden, zijn de onderhoudskosten over het algemeen lager dan die van andere types huizen. Bovendien zijn veel chalets gebouwd met het oog op duurzaamheid, wat betekent dat ze bestand zijn tegen slijtage door veelvuldig gebruik. Chalets worden vaak gebouwd met schuine daken en grote dakranden, die helpen om het gebouw te beschermen tegen hevige sneeuwval en regen. Veel chalets bevinden zich op toeristische hotspots, daarom kan een beheerbedrijf zoals Belvilla makkelijk voor het onroerend goed zorgen. Denk bijvoorbeeld aan taken als schoonmaak, onderhoud en het ontvangen van de gasten.

chalet kopen

Het chalet zelf gebruiken

Ten slotte geeft het bezit van een chalet dat specifiek wordt gebruikt voor vakantieverhuur ook de mogelijkheid om de woning zelf te gebruiken. Dit betekent dat u kunt genieten van het chalet en alles wat de omgeving u te bieden heeft in de periode dat het niet verhuurd is. Dit kan een geweldige manier zijn om van een vakantiehuis te genieten zonder de volledige eigendomskosten te hoeven dragen. Bovendien kan het bezitten een chalet een geweldige manier zijn om tijd in de natuur te besteden wanneer u met pensioen gaat. De chalet is tegen de tijd dan mogelijk al volledig afbetaald en dat maakt van het vakantiehuisje een geweldige plaats om af en toe volledig tot rust te komen.

Conclusie

Het kopen van een chalet om te verhuren aan toeristen kan een geweldige investeringsmogelijkheid zijn. De grote vraag naar chalets, het potentieel voor een hoog investeringsrendement, weinig onderhoud en de mogelijkheid om het chalet zelf te gebruiken, zijn allemaal geweldige redenen om de aankoop van een chalet te overwegen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat het kopen van een chalet, net als elke andere investering in onroerend goed, risico’s met zich meebrengt en zorgvuldig moet worden overwogen voordat u een aankoop doet.

Het is ook uiterst belangrijk om contact op te nemen met de lokale autoriteiten wanneer u een vakantiehuis zoals een chalet koopt om aan toeristen te verhuren, aangezien toeristische verhuur niet in alle gebieden is toegestaan. Dit komt doordat sommige gemeenten regelgeving hebben die het gebruik van woningen voor kortetermijnverhuur aan banden legt. Hoewel kan worden aangenomen dat een chalet bedoeld is voor vakantieverhuur, kunnen er toch bepaalde beperkingen zijn waarvan u op de hoogte wilt zijn.

Verhuur uw vakantiehuis bij ons

Belvilla heeft meer dan 40 jaar ervaring in vastgoedbeheer en meer dan 2000 reispartners om uw huurinkomsten probleemloos voor u te optimaliseren.

Bereken nu

Wij zijn er om u te helpen

icon message
0031 2022 05209
Gesloten - maandag vanaf 9am CET uur bereikbaar
icon email
verhuur@belvilla.nl
Reactie binnen 24 uur