De vakantie is de perfecte periode om er eindelijk weer eens een boek bij te pakken. Even wegdromen bij verhalen die zich afspelen op de mooiste locaties. En dit alles vanaf een strandbedje of vanuit je ligstoel bij het privézwembad. Wij zetten 5 boeken voor je op een rij, die je helemaal in de vakantiesferen brengen en daardoor ideaal zijn om te lezen op vakantie.

Ik zie je op het strand – Jill Mansell

Alleen de titel alleen al zegt genoeg: dit boek moet je deze zomer op het strand lezen! De boeken van Jill Mansell zijn heerlijk luchtig en daardoor ideaal om mee te nemen op vakantie. Even je gedachten verzetten en meegenomen worden in een andere wereld.

Waar gaat het over?

Clemency is niet op zoek naar de liefde als ze Sam ontmoet in het vliegtuig. Maar aan het eind van de vlucht hebben ze een echte klik. Dit voelt als iets heel speciaals… maar hij verdwijnt helaas uit haar leven. Drie jaar later woont Clem weer in haar geboortedorp in Cornwall. Als haar stiefzus Belle uit Londen overkomt, verwaander dan ooit nu ze de perfecte man heeft gevonden, is Clem blij voor haar, echt waar… tot ze ontdekt wie Belles perfecte man is: Sam!

Zomerhuis – Linda van Rijn

Houd jij meer van de spannende verhalen? Dan is Zomerhuis van Linda van Rijn misschien wel iets voor jou! Dit boek houdt je volledig in zijn greep en is moeilijk weg te leggen. Gelukkig hoeft dat ook niet op vakantie! Wij weten zeker dat je dit boek binnen no-time uit hebt.

Waar gaat het over?

Eva geniet van de eerste gezinsvakantie met haar vriend Leon en hun zes maanden oude baby Max. Hoewel ze dol is op Max vindt ze haar leven sinds zijn komst wel erg druk geworden en daardoor heeft ze het gevoel dat zij en Leon een beetje langs elkaar heen zijn gaan leven. In het vakantiehuisje van Eva’s ouders in Drenthe hebben zij en Leon eindelijk weer eens echt alle tijd voor elkaar, en voor Max. Ze ontmoeten Ron en Nienke, hun oude vrienden, die nu de camping beheren. Met elkaar halen ze herinneringen op aan vroeger, en aan Saskia, het meisje dat in hun jeugd spoorloos van het vakantiepark verdween.

De eerste week is het een onbezorgde en zonovergoten vakantie, en er lijkt geen vuiltje aan de lucht. Tot Eva op een ochtend wakker wordt en haar ergste nachtmerrie waarheid is geworden.

Helemaal het einde – Lisette Jonkman

Een schrijfster van Nederlandse bodem! Helemaal het einde is het nieuwste boek van Lisette Jonkman en neemt je mee in het leven van Roxy. Niet zozeer een boek dat zich ook daadwerkelijk afspeelt op een zomerbestemming, maar wel erg leuk om te lezen aan het zwembad!

Waar gaat het over?

Helemaal het einde van Lisette Jonkman is een humoristische feelgoodroman over een popzangeres die terugkeert naar haar familie op het platteland.

De 28-jarige Roxy leeft al tien jaar als een nomade als leadzangeres van een wereldberoemde rockband. Wanneer haar beste vriendin plotseling overlijdt, stort Roxy volledig in en gaat ze terug naar het landelijke dorp waar ze is opgegroeid.

Ineens staat ze weer tussen de koeien op het boerenbedrijf van haar ouders en moet ze haar plek heroveren, want iedereen is verder gegaan zonder haar.

Roxy wil zo snel mogelijk terug naar haar seks, drugs & rock-’n-roll-leven, maar een lang bewaard geheim speelt op en ze heeft geen rekening gehouden met Arno, haar beste vriend van vroeger…

Het paradijs – Suzanne Vermeer

Nog een spannend boek voor in de zomer is Het paradijs van Suzanne Vermeer. Als je alleen al naar de cover kijkt, weet je meteen al dat dit boek mee mag in jouw koffer.

Waar gaat het over?

Wanneer Liza Roozenboom lange tijd niks hoort van haar zoon Mark, die op vakantie is op het eiland Corfu, begint ze zich zorgen te maken. Het is niets voor de anders zo betrouwbare Mark om niet eens te reageren op de berichtjes die zijn moeder hem stuurt. Haar onrust neemt alleen nog maar toe wanneer ze Marks beste vriend Fedde spreekt. Fedde vertelt haar dat Mark een meisje heeft ontmoet met wie hij is gaan backpacken. Sindsdien lijken Mark en deze Thera in het niets te zijn verdwenen. Hoewel iedereen in haar omgeving zegt dat er niks aan de hand is, dat Mark gewoon verliefd is en geen tijd heeft voor zijn moeder, kan Liza dat niet geloven. Mark zou haar nooit zomaar buitensluiten, er moet iets aan de hand zijn. Ten einde raad besluit ze zelf naar Corfu te gaan, in de hoop een spoor te vinden van haar verdwenen zoon. Met behulp van de enige persoon die haar wel gelooft, gaat Liza op onderzoek uit. Haar zoektocht leidt naar het eiland Kefalonia. Daar ontmoet ze een oudere man die haar meer weet te vertellen. Over Mark, maar ook over Liza’s eigen verleden…

21 zomers en andere verhalen – Chantal van Gastel

Heb jij zin in meerdere, korte verhalen in één boek? Dan is 21 zomers en andere verhalen van Chantal van Gastel leuk om deze zomer mee te nemen op vakantie. Zo waan je jezelf telkens weer in een andere wereld.

Waar gaat het over?

Ik blijf nog even zitten, de zon schijnt hier heerlijk en ik kan mijn ogen niet van de horizon afhouden. Het wordt drukker en dan weer rustiger. De boot meert aan en vaart weer weg. Ik heb geen haast om te vertrekken. Alles wat me thuis zo dwarszit, glijdt langzaam van me af. Weet je wat? Ik denk er gewoon helemaal niet meer aan. Weg zijn mijn problemen. Ik ben nu hier en ik ga van elke seconde genieten. Aan het eind van de zomer zal ik herboren zijn.

Toevallige ontmoetingen, wilde plannen, een nieuw begin. In de zomer is alles mogelijk. 21 Zomers en andere verhalen is een heerlijke bundeling van de zomerse verhalen van Chantal van Gastel, inclusief het bonusverhaal De laatste keer.

In 21 Zomers bijvoorbeeld gaat Lauren een zomer tegemoet zonder haar grote liefde. Roxy onderneemt in Roxy’s Roadtrip een gewaagde reis naar Spanje om een oude vakantieliefde terug te vinden. En Lucy is het zat om als laatste single in haar vriendengroep een blok aan ieders been te zijn en besluit het roer om te gooien in Zomer in New York.

Welk boek lees jij deze zomer?