Een leuke manier om écht de hele stad te verkennen? Stap op de fiets! Op de fiets zie je net wat meer dan te voet en in de leuke, kleine straatjes die je met een auto misschien niet kan verkennen kan je gewoon nog steeds gemakkelijk fietsen. Wij als Nederlanders zijn fietsen natuurlijk wel gewend, waarom dan niet ook op vakantie? Dus neem je stalen ros mee of huur er eentje op je bestemming, en ontdek de hele stad.

1. Sevilla

Sevilla is de perfecte stad om met de fiets te verkennen. In de stad zijn veel brede fietspaden te vinden, wat het dus ook erg veilig maakt. Fiets door kleine straatjes en laat je verrassen door de Arabische invloeden. Na een lange dag fietsen kan je helemaal tot rust komen op een van de vele terrasjes, uiteraard onder het genot van een drankje en lekkere tapas.

2. Nice

Fietsend over de boulevard met uitzicht op zee genieten van de zonsondergang. Dat is wat Nice uniek maakt. In Nice vind je op meerdere plaatsen “Vélo Bleus”, eigenlijk gewoon de Franse versie van de OV fiets. Zo kan je net iets meer van de stad ontdekken dan je misschien te voet zou doen.

3. Berlijn

Met 650 km aan fietspaden is fietsen dé manier om Berlijn te verkennen. De stad is groot, waardoor je met de fiets veel meer ziet dan dat je te voet zou zien. Wanneer je langs de rivier fietst kom je meer dan genoeg terrasjes tegen. Hier moet je dan natuurlijk wel even stoppen voor Kaffee und Kuchen, want zeg nou zelf, dat fietsen is best vermoeiend toch?!

4. Brugge

Niet te ver weg, maar toch even helemaal iets anders? Dan is Brugge in West-Vlaanderen zeker wat voor jou. Ook voor de fietsliefhebber is deze stad ideaal, er zijn voldoende fietspaden in de stad en net daarbuiten fiets je door een prachtige, landelijke omgeving. Er is dus zeker genoeg afwisseling!

5. Nijmegen

Dacht je dat Amsterdam dé fietsstad van Nederland was? Verkeerd gedacht! In 2016 werd Nijmegen tot fietsstad van Nederland uitgeroepen. De stad in Gelderland heeft alles wat een fietser nodig heeft. Daarnaast zijn er in de stad ook genoeg leuke terrasjes te vinden waar je even op adem kan komen.

6. Groznjan – Kroatië

Smalle straatjes, prachtige middeleeuwse stadsmuren en een uitzicht op wijngaarden, zee én bossen. Dat is wat je bij een fietstocht door Groznjan te zien krijgt. Wanneer je op vakantie bent in Istrië mag je dit dorpje dan ook zeker niet overslaan. Fiets naar het strand of neem een picknickmand mee en geniet van de omgeving!