Is het bijna zo ver? Ben je klaar om op vakantie te gaan en al aan het aftellen? Met deze tips maken we je voorpret nog even wat groter, want zó kun jij nu alvast in de zomerstemming komen!

1. Maak een zomerplaylist op Spotify

Uren in de auto of in het vliegtuig? Dan is er niets fijner dan even wat muziek luisteren en alvast weg te dromen bij je vakantiebestemming. Hier kun je thuis al mooi mee beginnen! Maak een zomerplaylist aan in Spotify met daarin je favoriete zomerhits. Repeteer ze alvast thuis, zodat je ze in de auto luidkeels kan meezingen. Het leuke van bepaalde liedjes vaker luisteren tijdens de vakantie is dat je bij terugkomst altijd zal denken aan die ene vakantie als je het liedje weer hoort!

2. Spray alvast zonnebrandcrème

De geur van zonnebrandcrème doet ons allemaal denken aan vakantie! Geuren zijn de manier om alvast even in je gedachten te vertrekken naar een zonnig oord. Spray alvast lichtjes wat zonnebrandcrème op je huid, of op bijvoorbeeld je kussen. Zeker weten dat jij in de vakantiestemming komt!

3. Maak de heerlijkste gerechten

Ga jij naar Spanje op vakantie? Begin dan een aantal weken van tevoren al met het maken van de lekkerste gerechten uit de Spaanse keuken. Tapas, paella, noem maar op! Het is natuurlijk geen straf om al eerder van deze streekgerechten te genieten.

4. Leg je koffer alvast klaar

Oké, niet zes weken van tevoren maar twee weken voordat je op vakantie gaat, kun je alvast de koffer klaarleggen. In die twee weken tijd vul je hem langzaamaan met spullen waardoor je vlak voor vertrek niet meer hoef te stressen!

5. Steek de barbecue aan

Met goed weer stap je natuurlijk naar buiten, of het nu in Nederland is of in het buitenland. En om echt een zomergevoel te krijgen, steek je de barbecue aan! Maak zelf vleesspiesjes, marineer kip of ga voor een vega variant. Heerlijk is het zeker!

6. Zomerse drankjes maken

Cocktail, fruitsmoothie, met óf zonder alcohol: een zomers drankje kan je meteen in de zomerstemming brengen. Wij vertellen je hier precies hoe je thuis de meer zomerse cocktails maakt.

7. Ga naar de ijscokraam

Als we aan zomer denken, dan denken we aan ijs! Of het weer nou warm of koud is, een ijsje geeft je in ieder geval meteen een zomers gevoel. Spring op je fiets naar de dichtstbijzijnde ijscokraam die Italiaans ijs verkoopt, en stel je favoriet samen.

Hoe kom jij in de zomerstemming?