Zomerkriebels! Krijg jij ook altijd zo’n zin om eropuit te gaan met dit heerlijke weer? Wij hebben onze drie favoriete kustplaatsjes in Noord-Holland voor je op een rij gezet. Alle drie zijn ze een bezoekje waard deze zomer. Naast dat de dorpjes aan of vlak bij het strand liggen is hier in de zomer altijd wat te beleven! Welke is jouw favoriet?

Bergen

Je voelt het gelijk wanneer je Bergen binnenrijdt: vakantie! Lachende mensen op volle terrassen, boetiekjes vol met zomerkleding en op iedere hoek van de straat de mogelijkheid om een ijsje te halen.

1. Kunstmarkt Bergen

Ben je een echte kunstliefhebber? Zorg er dan voor dat je op donderdagavond in het gezellige Bergen bent deze zomer. De kunstmarkt verzamelt zich om de ruïnekerk heen en je kunt er echt hele leuke, maar vooral originele items scoren.

2. Bergen aan Zee

Op drie kilometer afstand van Bergen vind je het kustplaatsje Bergen aan Zee. Hier kun je de hele dag genieten van zon, zee en strand. Rijd door naar onze favoriete strandtent ‘De Jongens’. Hier geniet je van een goede sfeer, een lekker muziekje en koude drankjes. Kortom alle ingrediënten voor een heerlijke stranddag!

3. Fabels

Fabels is de gezelligste eettent van Bergen. De ongedwongen sfeer, leuke bediening en toplocatie zorgen voor een succeservaring. Het eten is heerlijk en de wijn smaakt alsof je in Zuid-Frankrijk bent. Met een beetje mazzel begint er opeens een Noord-Hollandse zanger een liedje te zingen en heb je de hele avond plezier.

Egmond aan Zee

Egmond aan Zee is één van de gezelligste kustplaatsjes van Noord-Holland. Naast een prachtig strand kun je je in het kustplaatsje zelf ook prima vermaken. Je vindt er vele leuke winkeltjes en gezellige terrasjes.

1. Het strand

Het brede, witte zandstrand in Egmond is favoriet. Je kunt kiezen voor een plekje bij de hoofdingang midden in de gezelligheid of je kiest bijvoorbeeld voor Bad Noord. Hier kun je maximaal ontspannen en genieten van alle rust. In Bad Noord vind je het strandpaviljoen Noordhoek, een heerlijke no-nonsens tent met een goede kaart en super bediening.

2. De Braderie

Iedere woensdagavond in juni, juli en augustus stroomt Egmond aan Zee vol met gezelligheidsdieren. Het is namelijk weer tijd voor de braderie! Met ongeveer 150 kramen met een gevarieerd aanbod is het moeilijk om met lege handen thuis te komen.

3. Van Speijk

Een vorkje wegprikken onder het genot van een prachtig uitzicht op strand en zee? Bij van Speijk kan het! Op het allermooiste plekje van Egmond aan Zee vind je dit top restaurant vernoemd naar de vuurtoren van Egmond.

Schoorl

Ben jij een echte natuurliefhebber en heb je zin om er een weekendje tussenuit te gaan in eigen land? Dan is Schoorl de plek voor jou. De prachtige duinen zijn de breedste en hoogste van heel Nederland. Na één wandeling ben je gegarandeerd helemaal verkocht.

1. De Schoorlse duinen

Schoorl heeft het mooiste duingebied van Nederland. Je kunt er heerlijk wandelen of fietsen en genieten van de prachtige flora en fauna. Heb je zin in wat meer actie dan kun je door het Schoorlse duingebied mountainbiken. Er loopt namelijk een bekend mountainbikeparcours. De meest bijzondere duin van het gebied is de Klimduin.

2. De Klimduin

Midden in het dorp vind je de Klimduin, de klimduin is 51 meter hoog en komt midden in het dorp uit. Om de Klimduin heen hebben verschillende restaurantjes zich verzameld, dit zorgt voor een gezellig aangezicht. Daarnaast is het de perfecte plek om met kinderen naartoe te gaan. Jij aan een lekker kopje koffie met appeltaart en de kinderen rollen de klimduin af. Je hebt er geen omkijken meer naar!

3. Merlet

Heb je zin in een avondje sjiek de friek? Ga dan dineren bij Merlet. De keuken is fantastisch en staat bekend als de beste in de wijde omgeving. Tijdens het eten heb je een geweldig uitzicht over het duingebied van Schoorl! Reserveer wel even van te voren, want vol is vol.