Het is weer zomer! Tijd om buiten te eten, van een ontbijt in de ochtendzon tot ’s avonds laat de barbecue aan. In korte broekjes en shirtjes op het terras een frisse cocktail drinken of afkoelen bij het zwembad. Maar ook: reizen! Ga jij deze zomer naar een warm land? Of verblijf je in Nederland tijdens het warme weer? Dan kun je deze tips vast goed gebruiken!

Vakantiehuis met zwembad

1. Een frisse duik

Voor wanneer een ingegraven zwembad niet binnen je budget past, of je een te kleine tuin hebt voor een opblaasbadje: huur een vakantiehuis met zwembad! Niets is zo fijn als vanuit je vakantiehuis recht je zwembad induiken. Kies bijvoorbeeld voor een villa met een privézwembad. Of voor een vakantiepark met de kinderen, met in veel gevallen een gezamenlijk zwembad. Heerlijk om in af te koelen tijdens het warme weer!

Verkoeling tijdens zomer met ijsje

2. Stay hydrated

Met warm weer is het belangrijk om veel te drinken. Natuurlijk is een frisse cocktail of een koud biertje lekker wanneer het dertig graden is. Een betere (en gezondere) optie is om veel water te drinken. Alcohol zorgt er namelijk voor dat je geen vocht vasthoudt, en dit heb je juist nodig in de zomer. Een alcoholisch drankje zo nu en dan kan geen kwaad, maar houd er rekening mee dat je tussendoor genoeg water drinkt! Ook lekker: ijsjes!

3. It’s nap time!

In de meeste landen is de zon tussen 12 en 15 uur het sterkst. Voor verkoeling kun je dan het beste een plekje in de schaduw zoeken. Ga bijvoorbeeld op dat lekkere plekje onder de boom zitten. Doe een middagdutje, lees een goed boek of pak uit en ga eens lekker picknicken.

Waterballonnen

4. Drie, twee, een… GO!

Zin in iets meer actie? Houd dan een watergevecht! Kondig het watergevecht van tevoren aan om zo veel mogelijk mensen bij elkaar te krijgen. Haal wat waterballonnen, waterpistooltjes, sponsjes, emmers en mikken maar!

5. Houd je huis en voeten koel

Wanneer het binnen erg warm is moet je je huis goed laten luchten. Gooi ’s ochtends en ’s avonds alle deuren en ramen open en laat het lekker doorwaaien. Overdag moet je alle ramen en gordijnen dichtdoen om zoveel mogelijk warmte buiten te houden. Koelt het nog niet erg goed af? Pak een emmer en maak voor jezelf een voetenbadje met ijsblokjes. Via je voeten koel je namelijk snel af.

6. Een spetterende dag

In Nederland liggen verschillende waterparken zoals: Duinrell Tikibad en Aquaventura slidepark. Maar ook in het buitenland zijn er vaak diverse waterparken te vinden. Koele zwembaden, hoge glijbanen en veel waterpret gegarandeerd!

Bananenboot

7. A day at the beach

Een andere verkoelende activiteit is een dagje strand. Hier zijn vaak ligbedjes met parasols te huur. Vind je het nog steeds te warm? Zwem een stukje in de zee of doe mee met verschillende watersport activiteiten. Zo kun je vaak een boot huren, surfen, waterskiën en banaanvaren.

Hoe blijf jij koel deze zomer?