Aaf Brandt Corstius typeert hoofdrolspelers met Belvilla

Marcel Musters en Lies Visschedijk in de relatiekomedie Fiftyfifty van Aaf Brandt Corstius_Fotografie XandL

Marcel Musters en Lies Visschedijk spelen in de relatiekomedie Fiftyfifty van Aaf Brandt Corstius (Fotografie: XandL)

Eind oktober ging de relatiekomedie Fiftyfifty in première als lunchvoorstelling in Theater Bellevue in Amsterdam. Fiftyfifty is het eerste toneelstuk van columniste Aaf Brandt Corstius met in de hoofdrol Marcel Musters en Lies Visschedijk, beiden onder meer bekend van Gooische Vrouwen. En wat schetst onze verbazing? Om de hoofdrolspelers te typeren, komt Belvilla even aan bod!

Het stuk, geschreven op verzoek van toneelgroep mugmetdegoudentand, gaat over Milou en Jens. Zij zijn een stel met een open huwelijk op basis van gelijkwaardigheid, alles Fiftyfifty. Ze laten elkaar vrij en hebben duidelijke afspraken over hun onderlinge relatie en hun relaties met anderen. Dat lijkt goed te gaan, maar voor hoe lang…

Vertwijfeling slaat toe bij Milou_Fiftyfifty_mugmetdegoudentand_Fotografie XandL_verkleind

De vertwijfeling slaat toe bij Milou (Fotografie XandL)

Wie zijn Jens en Milou?

In het eerste deel van de relatiekomedie is het nog pais en vree. Om aan te geven wie Jens en Milou zijn, schetst Aaf Brandt Corstius een avondje bij het stel thuis. In een lovende recensie omschrijft de Volkskrant die scène als volgt: “Lekker op de bank met de dvd-box van Borgen, seizoen drie. Ondertussen snel een woordje leggen in Wordfeud. Hij zet thee. Zij kijkt op Twitter. Of samen eerst nog een vakantiehuisje boeken op Belvilla.nl?”

Wat een positieve verrassing dat Belvilla in de dialogen terugkomt! Mooi om te zien dat ons merk blijkbaar zo is ingeburgerd in de Nederlandse huishoudens dat het zelfs een karakter helpt neerzetten.

Verwijdering in het open huwelijk van Milou en jens_Fiftyfifty_mugmetdegoudentand_Fotografie XandL

Verwijdering in het open huwelijk van Milou en Jens. Komt dat nog goed? (Fotografie XandL)

Fiftyfifty al voor de première uitverkocht

Deze lovend ontvangen relatiekomedie is nog t/m 24 november 2013 te zien als lunchvoorstelling in het Theater Bellevue. Nog voordat het stuk in première ging, was het echter al uitverkocht. Wat wil je ook met die klinkende namen van schrijver en spelers!

Reprise 2014

Zit je niet bij de geluksvogels die voor dit jaar een kaartje hebben weten te bemachtigen? Gelukkig komt er een reprise. De voorstelling Fiftyfifty gaat volgend najaar op tournee door het land. Mis het niet, want de recensies zijn uiterst positief. Zo meldt de Volkskrant dat de acteurs het stuk ‘tot grote hoogten’ brengen. Ook andere media zijn enthousiast en beschrijven het als een verhaal dat op vele vlakken herkenbaar is door de sterke teksten, aangevuld met hilarische ontwikkelingen.

Televisie-interview

In de culturele talkshow Opium TV van de AVRO gaan Aaf Brandt Corstius en Marcel Musters in gesprek met Cornald Maas over Fiftyfifty. Benieuwd? Je kunt het interview in Opium TV terugkijken (vanaf circa 13 minuten).