Hedwig Wassing_CEO @Leisure BR B.V._Belvilla vakantiehuizen

Belvilla-directeur Hedwig Wassing is genomineerd als ‘Reismanager van het Jaar’

Vandaag werd bekend dat onze directeur Hedwig Wassing is genomineerd voor de eervolle titel ‘Reismanager van het Jaar’. Deze award zet reismanagers in de spotlight die een grote bijdrage leveren aan de reisbranche. Mede onder leiding van Hedwig groeide @Leisure/Belvilla verder uit tot een forse speler in de verhuur van vakantiehuizen.

Bijna 35 jaar actief in reis- en gastvrijheidsindustrie

Hedwig Wassing is bijna 35 jaar actief in de reis- en gastvrijheidsindustrie. Na zijn afstuderen aan de Hotelschool in Maastricht startte hij in 1979 bij luchtvaartmaatschappij KLM waar hij in achttien jaar diverse posities bekleedde. In 1997 maakte Hedwig de overstap naar Krasnapolsky Hotels & Restaurants NV als Vice President Sales, Marketing & Communications. In 2000 trad hij toe tot de wereld van e-commerce. Hij ontwikkelde voor Leonardo Media B.V. de wereldwijde marketingactiviteiten. Van 2002 tot 2005 was hij Manager Business Development bij het NBTC, het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen. Begin 2006 kwam Hedwig bij onze organisatie als CEO van @Leisure BR B.V., waar hij onder meer verantwoordelijk is voor het merk Belvilla.

Kennis en expertise delen

Hedwig deelt graag zijn ervaringen, visie en verandervermogen. Naast zijn management- en directiefuncties is hij al 25 jaar actief in verschillende organisaties als adviseur en als spreker op internationale congressen, zoals EyeforTravel. Hedwig is onder andere voorzitter van de Commissie Ecommerce van Thuiswinkel.org en lid van de Strategische Adviesraad van de NHTV in Breda. Hij maakte zich ook sterk voor de ontwikkeling van MIYO – Make It Your Own – Travel, een project in samenwerking met de NHTV, de Hogeschool voor Toerisme. Met het online reisbureau MIYO-travel is heel duidelijk de link gelegd tussen het onderwijs en het bedrijfsleven door niet alleen op theoretisch vlak samen te werken, maar vooral in de praktijk met een echte boekingswebsite en alles wat daarbij komt kijken, volledig gerund door studenten. Het online reisbureau startte eerder dit jaar en heeft onder meer vakantiehuizen van Belvilla in het aanbod.

MIYO-travel delen van kennis en ervaring_Hedwig Wassing_Belvilla vakantiehuizen

Hedwig Wassing zet zijn handtekening bij de start van het NHTV-reisbureau MIYO-travel

Bekendmaking Reismanager

Op de Vakantiebeurs in Utrecht maakt de jury bekend wie van de drie genomineerden de titel wint. Dit uitreiking vindt plaats aan het eind van de vakdag tijdens het Verengala, het Gala van de Reisbranche.