Weekendje weg, of gewoon een dagje een uitstapje maken naar onze zuiderburen? Kies dan eens voor de stad Gent! Een verrassende plek waar genoeg te beleven valt. Dus prik snel een datum en rijd naar het mooie Gent.

1. Bezoek kasteel Gravensteen

Een beetje cultuur snuiven tijdens je weekendje weg is natuurlijk nooit verkeerd. Trek wat tijd uit voor een rondleiding door het kasteel Gravensteen. Erg interessant en ook nog eens leerzaam. Ga even terug in de tijd tijdens een wandeling door het kasteel.

2. Dwaal door het historische centrum

Het historische centrum van Gent bevat enorm veel sfeer. Het is dan ook geen straf om door de schattige straatjes rond te lopen en de buurt te verkennen. Strijk neer op één van de vele pleinen, waaronder de Korenmarkt. Een fijne plek om een hapje te eten of iets te drinken!

3. Aan de waterkant zitten

Je kunt er niet omheen: de vele rondvaarten die in Gent georganiseerd worden. Zeker leuk om te doen, maar wil je liever van het water af blijven? Ga dan lekker bootjes kijken op de Graslei en Korenlei. Aan de waterkant zitten en genieten van een heerlijk ijsje!

4. Ontdek leuke hotspots

In Gent vind je heel erg veel leuke eetgelegenheden en bijzondere plekjes. Er zijn er eigenlijk teveel om op te noemen! Mijn tip: ga eens wandelen in plaats van bijvoorbeeld de tram te pakken. In het historische centrum vind je genoeg leuke plekjes waar je lokale lekkernijen kan vinden.

5. Wandelen door Patershol

Deze oude wijk in het historische centrum is zeker het bezoeken waard. Deze buurt bestaat uit 13 straatjes en een plein, waar je authentieke, gekleurde huisjes tegenkomt. Het is een waar culinair oord, dus mocht je van eten houden, sla deze wijk dan niet over!

Tip:

  • Ga je een weekendje naar Gent en wil je binnen Gent met het openbaar vervoer reizen? Dan kun je bij ‘De Lijn’, het openbaar vervoer in Vlaanderen, een 3-dagenpas kopen voor maar € 12. Je kunt dan onbeperkt gebruik maken van de bus en tram (geldt voor alle ‘De Lijn’-bussen en –trams. Ook in andere steden).