Heb jij geen zin in het koude weer dat ons langzamerhand weer tegemoet komt? Dan is het een goede optie om in de winter op winterzon vakantie te gaan! Tijdens de winter kun je genieten van aangename of zelfs zomerse temperaturen in het buitenland. De volgende vijf bestemmingen zijn dan ook zeker geschikt voor een winterzon vakantie.

1. Costa del Sol

Echt koud wordt het in de Costa del Sol nooit. Hoewel de temperaturen afnemen tijdens de wintermaanden, is de gemiddelde maximum temperatuur toch nog 18 graden. Sneeuw en vorst zal je hier in ieder geval niet snel tegenkomen. Misschien een verblijf in de plaats Malaga? Dit is een mooie winterzon bestemming die bekend staat om zijn historische centrum.

Vakantiehuis in deze regio:

vakantiehuis-costa-del-sol

Vakantiehuis in Andalusië, Costa del Sol, geschikt voor vier personen.

2. Canarische eilanden

De beste winterzon bestemmingen van Europa, zijn de Canarische eilanden. Zelfs in de winter schijnt hier de zon nog volop, met een gemiddelde temperatuur van 22 graden. Let er wel op dat er in de wintermaanden af en toe een buitje kan vallen. Verblijf bijvoorbeeld op Tenerife, Gran Canaria of breng een bezoek aan Lanzarote.

Vakantiehuis in deze regio:

villa-lanzarote

Villa op Lanzarote, Canarische eilanden, geschikt voor vier personen.

3. Algarve

Wanneer je niet per se heel veel geeft om het strand, maar wel aan de winterkou van Nederland wil ontsnappen, dan is de Zuid-Portugese provincie Algarve iets voor jou. Gemiddeld is het zo’n 17 graden in de Algarve, waardoor het er niet heel erg koud is. Houd je van golven? Je vindt hier ruim 36 verschillende golfbanen.

Vakantiehuis in deze regio:

appartement-algarve

Appartement in Albufeira, Algarve, geschikt voor vier personen.

4. ABC eilanden

Wil je nou echt dat zonnetje, dat we in de zomer ook hebben, met temperaturen rond de 30 graden? Dan zal je wellicht wat verder moeten reizen, maar op de eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao, ben je wel verzekerd van zon. En zelfs een duik in de zee kan geen kwaad, want de zeewatertemperatuur ligt rond de 26 à 27 graden in de wintermaanden.

Vakantiehuis in deze regio:

villa-curacao

Villa in Jan Thiel, Curaçao, geschikt voor vier personen.

5. Costa Blanca

De Costa Blanca is een populair gebied voor een winterzon vakantie, en dan met name Benidorm. Wist je dat Benidorm in de wintermaanden net zo druk is als in de zomermaanden? Gemiddeld is het in de winter zo’n 20 graden in de Costa Blanca. Bezoek één van de levendige badplaatsen en geniet van een winter met aangename temperaturen.

Vakantiehuis in deze regio:

villa-costa-blanca

Villa in Moraira, Costa Blanca, geschikt voor vier personen.