Pinksteren komt er weer aan! Het moment om samen met het gezin, je partner of vrienden iets leuks te gaan doen. Want van die gratis vrije dagen, moet je wel goed gebruik maken. Weet je nog niet precies wat je gaat doen? Wij geven tips!

Struin over een Pinkstermarkt

In heel Nederland worden er tijdens Pinksteren verschillende Pinkstermarkten georganiseerd. Lekker shoppen, eten en leuke activiteiten doen. Ook kinderen hoeven zich niet te vervelen! Waar je zoal terecht kan? De boulevard van Vlissingen tovert zich om in een winkelboulevard en in het centrum van Nijmegen staan de kraampjes in een lange slinger opgesteld. Nog meer Pinkstermarkten vind je onder andere in: Leek, Panningen, Lisserbroek en Utrecht.

Bourgondisch genieten bij festival TREK

Echte levensgenieters kunnen ook dit jaar weer terecht bij het populaire festival TREK in Utrecht. Van donderdag 17 mei tot en met maandag 21 mei kun je in het Utrechtse Griftpark genieten van lekker eten, live muziek en theater. En weet je wat mooi is meegenomen? De toegang tot dit festival is gewoon gratis. Maak een smakelijke ontdekkingsreis door verschillende keukens en bekijk bijzondere acts en live performances.

Voel je een prins(es) tijdens ‘Dag van het kasteel’

Op tweede pinksterdag kun je tijdens ‘Dag van het kasteel’ verschillende kastelen en buitenplaatsen in Nederland bezoeken! Tijdens deze dag voor jong en oud zetten kastelen hun poorten van het landgoed en soms het huis open om belangstellend publiek te ontvangen. Kom meer te weten over de geschiedenis van deze prachtige gebouwen.

Openluchttheater in het Vondelpark

Tijdens het Pinksterweekend tovert het Vondelpark zich om in een openluchttheater. Dans, theater, cabaret, muziek, film: alles komt samen in het Vondelpark. En dat natuurlijk onder het genot van een hapje en drankje. De toegang tot het Openluchttheater is gratis en op 20 en 21 mei worden er diverse activiteiten georganiseerd. Hier vermaak je jezelf de hele dag!

Swingen bij Jazz in Duketown

Jazzliefhebbers moeten ook dit jaar weer in Den Bosch zijn voor het Jazz in Duketown. Dit meerdaagse festival duurt van 18 tot en met 21 mei 2018 en laat verschillende facetten van jazz zien met grote namen uit het binnen- en buitenland. Alle concerten in Duketown zijn tijdens dit weekend gratis toegankelijk.

Weekendje weg in eigen land

Omdat we met Pinksteren een extra lang weekend hebben, is dit het ideale moment om de deur achter je dicht te trekken en naar een andere omgeving te gaan. Wat dacht je bijvoorbeeld van een weekendje aan de kust? Of juist een weekendje midden in de natuur op de Veluwe? Juist dit is het moment om Nederland nog beter te leren kennen!

Bekijk alle vakantiehuizen in Nederland