Een stad verkennen vanuit een vakantiehuis

Brugge_koets_Grote Markt_Belvilla vakantiehuizen

Brugse geveltjes en koetsen sieren het straatbeeld

Een stedentrip met vriendinnen is perfect om lekker bij te kletsen, helemaal als je een stadswoning boekt. Al wandelend ontdek je gezellige straatjes, vele terrasjes en sfeervolle winkels. En je stadsappartement biedt een fijne thuisbasis om met de voetjes hoog te zitten, samen te ontbijten en je even inwoner van de stad te voelen. Deze lente heb ik met zes vriendinnen Brugge vanuit een vakantiehuis ervaren. Benieuwd hoe dat is, een stedentrip Brugge met vriendinnen? Lees dan onze ervaringen en tips!

Brugge, een stad als in een sprookje

De sprookjesachtige stad Brugge is een tip voor een vriendinnenweekend, maar ook voor een romantische citytrip! De stad geeft een dorps gevoel en roept bij ons de sfeer op van Anton Pieck. De toeristische hoogtepunten zijn legio. Zo heb je het twaalfde-eeuwse Belfort op de Markt, het bekende Begijnhof en tig musea. Waar Amsterdam de grachten heeft, vind je in Brugge de reien. Brugge is zelfs zo bijzonder dat Unesco in 2000 besloot de hele binnenstad op de Werelderfgoedlijst te plaatsen.

gruuthusemuseum_Brugge_Belvilla vakantiehuizen

Brugge kent tal van hoogtepunten en tig musea, zoals het Gruuthusemuseum

Ontdek Brugge vanuit een vakantiehuis

Bij Belvilla vind je een ruime keus aan vakantiehuizen in Brugge. Ze variëren van authentieke trapgevelhuisjes, zoals ‘Het Gevelhuis’ met ruime stadstuin, tot een loftwoning in een vroegere fabriek. Zelfs een Brugs stadshuis met wellness behoort tot de mogelijkheden! Als je met de auto komt, is de stadswoning Mortier een tip, want hier kun je gelijk parkeren in de garage bij het huis. Ook het charmante vakantiehuis Casa Anna Paula biedt een eigen garage.

Welkom ontvangst

Wij verblijven in de stadswoning ‘In ’t Reitje’, een vakantiehuis waar je met zeven personen kan logeren. Het huis staat net binnen de oude stadswal, relatief rustig aan de rand van het centrum. We arriveren al vroeg bij het vakantiehuis. De eigenaar heeft aangegeven dat we er al op tijd in mogen, aangezien er voorafgaand aan ons verblijf geen andere gasten zijn. Hoewel het qua parkeren vaak druk is in de straat, vinden we voor de deur precies twee plekjes. Met een parkeerkaart mag je als tijdelijke bewoner maximaal vier uur in de straat parkeren. Even de koffers en boodschappen lossen en vervolgens op advies van de eigenaar onze auto’s gratis parkeren buiten de stadspoort op tien minuutjes lopen van het huis.

Vakantiehuis In 't Reitje_stedentrip Brugge_exterieur_Belvilla vakantiehuizen

Vakantiehuis In ‘t Reitje staat netjes in het rijtje 😉

Vakantiehuis In 't Reitje_stedentrip Brugge_rustig straatje_Belvilla vakantiehuizen

De rustige straat richting het Brugse centrum

Vakantiehuis In 't Reitje_stedentrip Brugge_stadsmuur_Belvilla vakantiehuizen

Aan de andere kant zie je de oude stadspoort

Brugse lekkernijen liggen voor ons klaar en de bedden zijn al opgemaakt. Wat een welkom ontvangst! We gaan op ontdekking door ‘ons’ nieuwe huis en verdelen de kamers. Wat opvalt in het vakantiehuis is de warme sfeer die samen met kleine details al snel voelt als thuis. Zo vinden we in de keuken bijvoorbeeld handzeep en aluminiumfolie, ligt er een map klaar met uitgebreide informatie en hebben de slaapkamers allemaal een eigen kleurtje. Dan is het tijd voor de meegebrachte lunch. Aan de lange tafel is genoeg plek om uitgebreid te eten. We openen ons vriendinnenweekend officieel met een flesje bubbels.

Vakantiehuis In 't Reitje_stedentrip Brugge_roze slaapkamer_Belvilla vakantiehuizen

De slaapkamers in ons vakantiehuis hebben allemaal een eigen kleurtje

Vakantiehuis In 't Reitje_stedentrip Brugge_blauwe slaapkamer_Belvilla vakantiehuizen

De blauwe kamer in stadswoning In ‘t Reitje

detail_vakantiehuis In 't Reitje_Brugge_Belvilla vakantiehuizen

Leuke details maken dit vakantiehuis extra bijzonder

bubbels op Brugge_proosten op de stedentrip_vakantiehuis In 't Reitje_Belvilla vakantiehuizen

Bubbels op Brugge: ons vriendinnenweekend is geopend!

 De stad proeven

Na de lunch wandelen we in een klein kwartiertje via mooie straatjes met trap- en klokgevels naar de Grote Markt. Beetje de stad verkennen en rondneuzen in de winkels van de Wollestraat en het Simon Stevinplein en natuurlijk Belgische biertjes proeven. Het terras van 2BE valt bij ons letterlijk en figuurlijk in de smaak. We verbazen ons eerst in de winkel met allerhande Belgische specialiteiten, variërend van Kuifje en de Smurfen tot chocola en bier. Achter de winkel vind je een terras aan één van de reien met een mooi zicht op de rondvaartboten en de prachtige pandjes van de Brugse binnenstad. ’s Avonds eten we een heerlijke pastamaaltijd bij Brasserie Forestière in de Academiestraat met een afzakkertje in de Ierse Pub op de Burg. Terug in ons stadshuis blijken de bedden ook nog eens heerlijk te slapen. Wat wil je nog meer!

Oude Burg_Brugge_winkels_Belvilla vakantiehuizen

Prachtige winkelstraatjes zorgen voor extra sfeer in Brugge

winkel_Simon Stevinplein_Brugge_Belvilla vakantiehuizen

Van zulke winkels gaat een vrouwenhart sneller kloppen!

Brugge_2BE_Belfort_rei_Belvilla vakantiehuizen

De toren van het Belfort met links op de voorgrond het gezellige terras van 2BE

2BE_bier_muur_Brugge_Belvilla vakantiehuizen

Bier, bier en nog eens bier bij 2BE

Heerlijke pasta's bij restaurant Forestière_Academiestraat_Brugge_Belvilla vakantiehuizen

Heerlijke pasta bij Brasserie Forestière

 Rondvaart op de reien

De zaterdag starten we lekker rustig. Na een uitgebreid ontbijt in ons vakantiehuis stappen we in een rondvaartboot en bewonderen Brugge vanaf het water. Het is een heerlijk zonnige dag waardoor de stad nóg mooier is. We varen eerst langs de Dijver met op de kade een antiek- en curiosa-marktje. We komen langs het oude Sint Janshospitaal en draaien om bij het Begijnhof, waar onze boot geflankeerd wordt door vele zwanen. Hier werpen we ook nog even een blik op brouwerij De Halve Maan waar de bieren Brugse Zot en Straffe Hendrik vandaan komen. Leuk voor een rondleiding en een proeverij nadien! Vervolgens varen we de andere kant op tot schilder Jan van Eyck onze doorvaart verspert.

Brugge vanaf het water_rondvaart_Belvilla vakantiehuizen

Een ander perspectief op Brugge vanuit de rondvaartboot

Brugge_markt_Dijver_Belvilla vakantiehuizen

Vanaf de boot zien we de antiek- en curiosamarkt op de Dijver

varen_rondvaart Brugge_reien_Belvilla vakantiehuizen

We varen onder vele bruggetjes door

rondvaart_Jan van Eyck_Brugge_Belvilla vakantiehuizen

Het standbeeld van schilder Jan van Eyck verspert de doorvaart

Geslaagde shopmiddag

Na ons tochtje op de reien lopen we eerst over de markt op de Dijver. Vervolgens vult een typisch Belgische lunch met frietjes onze magen, waarna we aan het shoppen slaan. De winkels rond de Steenstraat en de Geldmuntstraat bieden alles wat je maar kan wensen. Chocolade- en kantwinkels zijn onmogelijk te missen. We slagen goed en sluiten de middag af met een drankje op het plein van ’t Zand. ’s Avonds hebben we een eigen gemaakt tapasdiner in de planning. Iedereen heeft wat voorbereid. Warme en koude hapjes nemen de hele tafel van ons vakantiehuis in beslag. Na het eten doen we nog een muziekquiz die de gemoederen flink opwekt voor het slapen gaan.

antiek en curiosa op een marktje - Dijver - Brugge_Belvilla vakantiehuizen

Antiek en curiosa kijken op de markt aan de Dijver

friet_lunch_Brugge_Belvilla vakantiehuizen

Rond lunchtijd vullen we onze magen met deze Belgische specialiteit!

sfeervolle winkelstraatjes_Brugge_Belvilla vakantiehuizen

In de omgeving van de Steenstraat en Geldmuntstraat vind je een keur aan winkels

chocoladewinkels_Brugge_Belvilla vakantiehuizen

Chocoholics halen hun hart op in Brugge

Brugge_chocola_winkel_Belvilla vakantiehuizen

Aantrekkelijke etalages vol Belgische chocolade

Brugge_kant_winkel_Belvilla vakantiehuizen

Eén van de vele winkels met kant

tapas_Brugge_vakantiehuis In 't Reitje_Belvilla vakantiehuizen

De zelfgemaakte tapas vullen de tafel van ons vakantiehuis

Vriendinnenweekend voor herhaling vatbaar

Na een lome brunch op zondagochtend slaan we nog wat chocolade in, werpen een laatste blik op de Brugse binnenstad en besluiten dan ons weekend af te ronden met een tapaslunch, een restant van de avond ervoor. We ruimen het huis weer netjes op, pakken onze spullen en vinden zowaar plek in de auto’s voor al onze inkopen. De rit naar huis start en we kijken terug op een zeer geslaagd vriendinnenweekend in Brugge. Welke stad wordt het volgend jaar?

Stedentrip vanuit een vakantiehuis

Wat maakt een stedentrip vanuit een vakantiehuis voor ons nu bijzonder? Het leuke van een stadsappartement is dat je tussen de locals verblijft, waardoor je een stad meer van binnenuit leert kennen. Vaak kan de eigenaar je goeie tips geven over de beste winkels en lekkerste restaurants. Bovendien biedt een stadswoning relatief veel ruimte en veel meer privacy. Live like a local in plaats van tussen de toeristen in een hotel. Daar komt nog bij dat je ook thuis kan eten, wat niet alleen gezellig is, maar ook erg vriendelijk voor je portemonnee.

Belvilla biedt in een dertigtal Europese steden vakantiewoningen voor een citytrip. Wil je een stad verkennen vanuit een vakantiehuis? Dat kan in grote steden als Rome, Londen en Parijs, maar ook kleinere, meer onontdekte stadsbestemmingen vind je bij Belvilla. Denk bijvoorbeeld aan Porto, Lucca en Krakau. Voor een stadsbestemming op korte rij-afstand kun je terecht in steden als Antwerpen, Brussel, Gent, Amsterdam, Maastricht en Utrecht.