Helemaal offline gaan tijdens je vakantie. Voor de één een must, voor de ander een zware opgave. Zou jij het kunnen? We begrijpen dat het anno 2017 bijna onmogelijk is om je mobiel helemaal uit te zetten tijdens je vakantie, maar het is echt zo lekker om af en toe even offline te zijn en daarom hierbij wat gouden tips.

1. Vliegtuigstand

Stel je is voor, je ligt op het strand. Cocktailtje in de ene hand, goed boek in de andere hand en op de achtergrond hoor je een lekker lounge muziekje en ineens hoor je het: die vreselijke ringtone. Shit, wie kan dat nou zijn? Je checkt het scherm: je werk… Wat willen die nou weer? Het is vrijdagmiddag 16:00: klinkt niet als vakantie hè? Het is echt niet erg om af en toe je telefoon op vliegtuigstand te zetten, zet je mobiel in het vakantiehuis weer aan en neem een half uurtje om je gemiste appjes/belletjes/mailtjes bij te werken voordat je lekker uiteten gaat (zonder telefoon!).

2. Uiteten? Telefoons thuis laten!

Ga je uiteten? Laat je telefoon dan thuis. Denk je even in hoe vervelend het is als je gezelschap niet van zijn telefoon af kan blijven of constant wordt afgeleid door het oplichtende scherm. Vakantie is er om van elkaar te genieten, je hebt niet voor niks voor je reisgezelschap gekozen toch? Spreek daarom af met je partner: telefoons thuis of in de tas vanavond.

3. Sfeer verlagend in de slaapkamer

Deskundigen zeggen het al jaren: weg met die tv, telefoons en andere elektronica uit de slaapkamer. De slaapkamer is om te slapen en om te ontspannen. Pak er tijdens je vakantie een boek bij en lees nog even wat voor je gaat slapen of kruip lekker tegen je partner aan.

4. Notificaties uit

Zet tijdens je vakantie je notificaties van social media uit. Wat maakt jou het uit dat Hans vriendenweekend heeft of dat Laura naar de bios is met haar nieuwe vlam? Jij ligt met een cocktail op het strand, geniet! Als het wel belangrijk is om je mail te ontvangen tijdens je vakantie kun je er voor kiezen om die notificatie aan te laten. Wij adviseren: doe ook dit niet te vaak, ze kunnen echt wel een weekje zonder je.

5. Boek een offline vakantie

Oké, mocht het echt nog steeds niet lukken om af en toe te genieten van een offline momentje tijdens je vakantie zou je ervoor kunnen kiezen om een offline vakantie te boeken. Vrij drastisch we know, maar kennelijk is ook dit 2017. Je betaalt er flink voor, maar geloof me je telefoon komt niet eens bij je in de buurt.