Ga je binnenkort op een stedentrip naar Berlijn en weet je nog niet zo goed wat je precies wilt bezoeken? De volgende plekken zijn zeker het bezoeken waard wanneer je in de Duitse hoofdstad verblijft. O, en vergeet vooral ook niet een curryworst te eten, want dat hoort nou eenmaal bij een bezoekje aan Berlijn!

fernsehturm

1. Naar de top van de Fernsehturm

Voor het mooiste uitzicht over Berlijn, moet je een bezoekje brengen aan de Fernsehturm. Deze toren van 368 meter hoog, is het hoogste gebouw van de stad. Met de lift ben je binnen no-time (lees: 40 seconden), in het topje. Naast een geweldig uitzicht, kun je hier genieten van een heerlijk drankje. Tip: koop vooraf al een kaartje via internet, dan kun je zo doorlopen!

ritter-sport-museum

2. Bezoek het Ritter Sport museum

In Berlijn kun je tal van interessante musea bezoeken, onder andere over de geschiedenis van Berlijn en de Tweede Wereldoorlog. Maar wanneer je liever een luchtiger museum bezoekt, dan kan ik je van harte het Ritter Sport museum aanraden. In dit museum leer je onder andere de geschiedenis achter het merk ‘Ritter Sport’ kennen, maar het allerleukste van alles is dat je een eigen Ritter Sport chocoladereep kunt maken. Yummie!

mauerpark

3. Snuffelen op de rommelmarkt in Mauerpark

Elke zondag kun je in het Mauerpark terecht voor een sfeervolle vlooienmarkt. Vroeger vond je hier de Berlijnse muur die Oost- en West-Berlijn van elkaar scheidde, maar inmiddels is dit een sfeervol park, waar veel mensen samenkomen. Grote kans dat je hier op zondag op een verborgen schat stuit, of laat je verleiden door internationale lekkernijen.

berlijnse-muur

4. Even stilstaan bij de East Side Gallery

Je kunt Berlijn niet verlaten zonder een bezoek te brengen aan het restant van de Berlijnse muur. De East Side Gallery is het langste stuk muur dat vandaag nog in tact is. De muur ziet er tegenwoordig wel een stuk kleurrijker uit dan het toen was, want graffiti-artiesten zijn in 1990 uitgenodigd om hun visie op de vrijheid op de muur te spuiten. Het stuk muur beslaat een lengte van 1,3 kilometer.

slot-charlottenburg

5. Luxe in het grootste kasteel van Berlijn

Het Slot Charlottenburg is het grootste kasteel van Berlijn en daarmee ook een bezienswaardigheid op zich. Bekijk de zalen in dit reusachtige paleis of wandel door de paleistuinen, die gratis toegankelijk zijn voor publiek. Je kunt hier uren rondlopen of lekker picknicken. Een aanrader om te doen in het voorjaar of in de zomer!