De feestdagen staan alweer bijna voor de deur en wat is er nu leuker dan er in deze gezellige tijd lekker op uit te gaan met familie of vrienden? Wij hebben de leukste uitjes in de kerstvakantie voor je op een rij gezet!

efteling

1. Winter Efteling

Beleef de Efteling in Winterse sferen. Naast de Droomvlucht en Villa Volta kun je nu ook schaatsen in het ijspaleis, langlaufen op langlaufbaan ’t Hijgend Hert en genieten van warm winter entertainment verspreid door het hele park. Maak er een gezellige winter van in de Efteling met familie en vrienden!

maastricht

2. Maastricht

Maastricht is een stad vol met sfeer, leuke winkels, goede restaurants en aardige mensen. De ideale plek om je kerstinkopen te doen! Daarnaast bevindt zich op het Vrijthof één van de leukste kerstmarkten van Nederland. Met meer dan 60 mooie houtenchalets, een IJsbaan van 1000 vierkante meter, een reuzenrad en een binnen glijbaan voor de kinderen kom je gegarandeerd helemaal in de kerststemming!

amsterdam-light-festival

3. Amsterdam Light Festival

Van 1 december tot en met 22 januari 2017 wordt Amsterdam omgetoverd tot een ware lichtstad tijdens het Amsterdam Light Festival. Kunstenaars van over de hele wereld hebben spectaculaire lichtsculpturen gemaakt die door heel Amsterdam verspreid staan. Je kunt de kunstwerken bekijken via een speciale vaarroute, de Water Colors of via een speciale wandelroute, de Illuminade.

Combineer je bezoek aan het Amsterdam Light Festival met een bezoek aan het IJsbeelden festival. In de Amsterdam Arena vind je van 10 december tot en met 5 februari meer dan 100 ijs- of sneeuwsculpturen tot wel 6 meter hoog. Het belooft de grootste editie ooit te worden met als thema Music Inspires.

muiderslot

4. Muiderslot

Ga even terug in de tijd en breng een bezoek aan het mooiste Middeleeuwse kasteel van Nederland, het Muiderslot. Ontdek het kasteel via de torenroute, leer ridders en jonkvrouwen kennen tijdens de ridderroute of bekijk de indrukwekkende roofvogels van dichtbij! Het kasteel is de hele kerstvakantie geopend.

curacao

5. Curaçao

Houd je nou helemaal niet van de kerst of van de kou, dan kun je natuurlijk ook je koffer inpakken en lekker gaan genieten op Curaçao. Verruil de kou voor de warme zon, witte stranden en heerlijke cocktails. Kortom Curaçao is de perfecte plek voor een warme kerst.

Wist je dat…

  • Er 9 maanden na de kerst de meeste baby’s worden geboren?
  • De kerstman in Canada een eigen postcode heeft? Kinderen krijgen zelfs antwoord op hun brieven!
  • Jingle Bells, het bekendste kerstliedje, oorspronkelijk was bedoeld voor Thanks giving?
  • Er ieder jaar meer dan 60 miljoen kerstbomen gekweekt worden, speciaal voor de kerst?
  • Wij Nederlanders rond kerstdagen zo’n 885 miljoen uitgeven aan boodschappen?