Hoewel skiën en snowboarden vaak centraal staan tijdens een wintersportvakantie, moeten we eerlijk toegeven dat de après-ski ook zeker niet overgeslagen mag worden. Wanneer je wel houdt van een drankje of een hapje na een dag op de latten, is het een aanrader om in een skigebied te verblijven met veel après-ski mogelijkheden. Wij zetten deze gebieden voor jou op een rij!

val-thorens

1. Val Thorens, Frankrijk

De beste après-ski van Frankrijk, vind je in Val Thorens. Tenminste, dat is waar deze regio bekend om staat. Op 2500 meter hoogte is de meest populaire bar van dit gebied gelegen: La Folie Douce. De meest bekende DJ’s reizen af naar het skigebied om bij de bar een optreden te geven. Wil je nou een avondje helemaal los gaan ónder de piste? De ‘Le Malaysia’ is een enorme ondergrondse discotheek, waar regelmatig de grootste evenementen worden georganiseerd.

apres-ski-bar

2. Gerlos, Oostenrijk

Nog niet moe genoeg na een sportieve dag in de sneeuw? Sluit dan de dag af in de après-ski van Gerlos. In deze regio kun je tot laat in de uurtjes doorgaan, het is daarom niet voor niets één van de meest populaire après-skibestemmingen bij Nederlanders. Drink een drankje bij de bekende kroeg Cin-Cin, waar Nederlands personeel rondloopt, of dans de sterren van de hemel bij Little London. In deze regio zijn genoeg mogelijkheden om te après-skiën!

apres-ski-wintersport

3. Sankt Anton am Arlberg, Oostenrijk

St. Anton am Arlberg is een geliefde après-skibestemming vanwege de veelzijdigheid hiervan. Iedere bar heeft namelijk weer een ander muziekaanbod. Dus of je nu van DJ’s en dansmuziek houdt of van volksmuziek, deze regio biedt het je allemaal. De meest beruchte après-ski locatie, met stip op één is Mooserwirt. Feestgangers kunnen hier helemaal losgaan op foute nummers, terwijl er ondertussen flink wat bier over de toonbank gaat. De Mooserwirt organiseert ook regelmatig activiteiten.

apres-ski-france

4. Morzine, Frankrijk

De après-ski in Morzine is voor Nederlanders ook niet geheel onbekend. Dit gezellige plaatsje, heeft in het dorp enorm veel aanbod voor leuke après-ski. Nederlanders trekken vooral naar de Crépuscle, maar ook Tibetan Cafe (of Buddha Cafe) is erg populair. Een ding is zeker: dit dorp biedt genoeg mogelijkheden om tot in de late – of beter gezegd – vroege uurtjes door te gaan.

saalbach

5. Saalbach-Hinterglemm, Oostenrijk

Het prijswinnende Saalbach-Hinterglemm mag ook zeker niet in dit rijtje ontbreken. Dit gebied heeft namelijk meerdere prijzen gewonnen voor het uitgaansgebied. Een tent die je hier zeker niet kan overslaan is Goaßstall, waar het bier rijkelijk vloeit. Vanuit deze plek heb je daarnaast ook nog eens een mooi uitzicht op Hinterglemm. De Oostenrijkse après-ski wordt in dit gebied goed vertegenwoordigd, aangezien ze in de meeste barretjes in klederdracht rondlopen.