Fietsen over het Ravelnetwerk in de Ardennen

Omgeving Ravelnetwerk_WBT_2_Belvilla vakantiehuizen

De tv-ploeg aan het werk in de Ardennen

In samenwerking brengen Wallonië-Brussel Toerisme en Belvilla voor een televisieprogramma een bezoek aan de provincie Namen. Presentatrice Caroline Van Keymeulen verkent de regio vanuit een wel zeer kleurrijke vakantiewoning van Belvilla in hartje Durbuy. Per fiets toont ze de diversiteit langs het Ravel-netwerk en neemt je mee naar verrassende plekjes onder het mom van “Véloooh!, was ik maar aan het fietsen in Wallonië”.

Kleurrijke vakantiewoning in hartje Durbuy

De thuisbasis voor de regioverkenning vormt het schilderachtige vakantiehuis Het Atelier in het centrum van Durbuy. Durbuy heeft de naam het kleinste stadje ter wereld te zijn en trekt jaarlijks vele bezoekers. De eigenaar van de vakantiewoning is architect en houdt kantoor naast de vakantiewoning. Aan de buitenkant is het een grijze woning, opgebouwd uit het kenmerkende natuursteen van de regio. Van binnen is Het Atelier een zeer kleurrijke vakantiewoning met een overduidelijk verfthema. Knallende kleuren, verfkwasten, -potten en zelfs verfspetters zorgen voor een onvergetelijk verblijf. Met de thematische inrichting geeft de eigenaar een bewuste verwijzing naar de creativiteit. Extra troeven zijn de sauna en de drie gereserveerde parkeerplaatsen nabij de woning. De vakantiewoning biedt plaats aan acht personen en trekt veel vriendengroepjes en gezinnen, waaronder vele fietsliefhebbers.

Caroline Van Keymeulen_WBT_Het Atelier_Belvilla vakantiehuizen

Presentatrice Caroline Van Keymeulen geniet eerst van een stevig ontbijt in de vakantiewoning

BE-6940-185_Het Atelier_tuin_Durbuy_Belvilla vakantiehuizen

Het vakantiehuis mag van buiten grijs zijn, van binnen is het zeer kleurrijk

BE-6940-185_Het Atelier_eetkamer_Durbuy_Belvilla vakantiehuizen

Creativiteit staat centraal in vakantiehuis Het Atelier

BE-6940-185_Het Atelier_woonkamer_Durbuy_Belvilla vakantiehuizen

Letterlijk een schilderachtige vakantiewoning

Fietsen over het Ravelnetwerk

Presentatrice Caroline Van Keymeulen volgt de route van het Ravel-netwerk. Ooit was dit een netwerk van spoor- en dienstwegen. Tegenwoordig is het omgetoverd tot fiets- en wandelroute met als groot voordeel dat de hoogteverschillen beperkt blijven. Voor een recreatieve fietstocht is het Ravel-netwerk dus een aanrader. Caroline bezoekt vele plaatsen, waaronder  La Roche-en-Ardenne en Chardeneux, één van de ‘Plus Beaux Villages de Wallonie’, ofwel één van de mooiste plaatsen van Wallonië met een zeer authentiek karakter. Bij Hotton wandelt ze naar bouwwerken van bevers rond de Ourthe. Ook proeft ze letterlijk van streekproducten uit de Ardennen, zoals confiture.

Omgeving Ravelnetwerk_WBT_Belvilla vakantiehuizen

Het televisieprogramma neemt je mee naar bijzondere plaatsen rond het Ravelnetwerk

Zelf de regio verkennen?

Belvilla biedt een zeer ruime keus aan sfeervolle vakantiehuizen rond Durbuy. Zo vind je hier authentieke boerderijen, prachtige chalets, woningen met wellnessvoorzieningen en huizen op vakantieparken. Liefhebbers van natuur, wandelen en fietsen zullen zich hier prima vermaken. Ook golfliefhebbers kunnen hun hart ophalen, bijvoorbeeld op de golfbaan van Durbuy.

Dit weekend (zaterdag 31 mei en zondag 1 juni) en komend Pinksterweekend (zaterdag 7 en zondag 8 juni) zijn de uitzendingen te zien op alle Vlaamse regionale televisiezenders.

Uitzending gemist?

Heb je de tv-uitzendingen gemist? Hier kun je het filmpje natuurlijk ook terugkijken! Laat je inspireren en wie weet ga jij binnenkort per fiets Durbuy en omgeving verkennen.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=tiUWxiEI3NE&w=480&h=360]