Christer Elfving voor de camera bij de ingang van vakantiehuis Chateauferme sur les Sarts

Christer Elfving voor de camera bij de ingang van vakantiehuis Chateauferme sur les Sarts

Smaakvolle vakantiewoningen van Belvilla als decor

Wallonië valt bij vele mensen gastronomisch in de smaak. Het is dan ook met reden dat het verkeersbureau Wallonië-Brussel Toerisme het televisieprogramma ‘Pottenkijker’ maakt, waarin streekgerechten van de Ardennen centraal staan. Kok Christer Elfving, bekend van ‘Masterchef’, neemt je als pottenkijker mee en laat je proeven van een heerlijk Wallonië. Hij ging met een televisieploeg op pad en bezocht daarbij onder meer een monumentale kasteelhoeve van Belvilla. Prikkel je zintuigen en proef mee van de rijke Waalse keuken vanuit één van de smaakvolle vakantiewoningen van Belvilla.

De schilderachtige Condroz

Christer Elfving verkende de Condrozregio vanuit de groepswoning Chateau-Ferme sur les Sarts te Ohey. De Condroz is een streek die zich uitstrekt over diverse Waalse provincies. Het gebied kenmerkt zich door bossen, heide, akkers, kronkelende beekjes en schilderachtige dorpjes in veelal grijs kalksteen.

Christer Elfving stapte op de railbike bij Falaën en bewonderde op deze originele wijze de omgeving van de Molignéevallei. De speciaal gebouwde fietsen gaan over een oud spoortraject. In Jambes, een stadsdeel van Namen, maakte hij een boottochtje en genoot in een gezellig restaurant ter plaatse van aardbeien en rabarber. Onderweg naar het vakantiehuis maakte hij nog een tussenstop om langs de kant van de weg bij Wépion aardbeien te kopen. Op de hoger gelegen oevers van dit dorp langs de Maas is de grond zeer geschikt voor aardbeienteelt, wat resulteert in de beroemde Fraises de Wépion. Er is hier zelfs een aardbeienmuseum en tijdens het eerste weekend van september viert het dorp het Feest van de Aardbei.

Topkok Christer Elfving in de vakantiehuiskeuken

Topkok Christer Elfving duikt de keuken in van vakantiewoning Chateauferme sur les Sarts

Topkok Christer Elfving duikt de keuken in van vakantiehuis Chateauferme sur les Sarts

Bij thuiskomst dook de van oorsprong Zweedse topkok Christer Elfving de keuken in van het groepshuis Chateau-Ferme sur les Sarts. Hij bereidde met de beroemde aardbeien uit Wépion een heerlijke aardbeiensalsa, die hij later heel simpel verwerkte in een frisse Rossini cocktail. Het enige wat je hoeft te doen, is twee eetlepels gezeefde aardbeienpulp aan te vullen met prosecco of cava. Een ideaal vakantierecept dus!

De monumentale kasteelboerderij Chateauferme sur les Sarts kun je als groepshuis huren voor twintig personen. De vakantiewoning is zeer smaakvol ingericht en heeft zelfs in het woonmagazine Wonen Landelijke Stijl gestaan. De tuin biedt een zwembad met poolhouse voor een heerlijk luxe gevoel. Dit is een fijn logeeradres voor een ontspannen weekend met vrienden of familie, maar ook voor zakelijke bijeenkomsten kun je hier prima terecht.

Nog meer smaakvolle vakantiewoningen in de Condroz

Landhuis Domaine L'Air du Temps heeft een Provençaals tintje

Landhuis Domaine L’Air du Temps heeft een Provençaals tintje

Belvilla biedt diverse vakantiewoningen in de Condroz. Zo kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een landhuis uit 1770 dat nu een plaats heeft verworven in de Belvilla Elite Collection. De luxe vakantiewoning Domaine L’Air du Temps is prachtig gerenoveerd en weet door de landelijke, witte inrichting een vleugje van de Provence mee te geven aan je verblijf. Met een zeer grote groep tot veertig persoon kun je verblijven in Villa Mosa. Dit is een landhuis vol authenticiteit en luxe. Je verblijft op een privé-park van één hectare met een tennisterrein en een verwarmd binnenzwembad, waar een sauna, dakterras en buitenterras je opwachten. Of wat denk je van het vierpersoonsvakantiehuis ‘La Maison au Ruisseau’ dat inderdaad aan een stromend beekje ligt?

Uitzending ‘Pottenkijker’ in de Condroz

Dit item van ‘Pottenkijkers’ over de Condroz is reeds op zaterdag 15 en zondag 16 juni 2013 uitgezonden. Woon je in de regio Antwerpen? Dan kun je de uitzending alsnog kijken op zaterdag 17 mei 2014 op ATV. Natuurlijk laten we je graag de uitzending zien, dus ook op onze blog neemt kok Christer Elfving je mee als pottenkijker:

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=IrU8QTOLRyk&w=480&h=360]