Friesland is een van onze favoriete regio’s! Waarom? Er is hier ontzettend veel te beleven én er staan hier heel wat pareltjes die het bezoeken waard zijn. Lonely Planet verkoos Friesland deze week als derde in de lijst van Europese vakantiebestemmingen die onterecht over het hoofd worden gezien. En daar zijn wij het helemaal mee eens. Want onze Friese provincie heeft allerlei moois te bieden! Kijk je mee?

Op vakantie naar Friesland

In Friesland kun je het ultieme vakantiegevoel ervaren. Maak lange wandelingen door de Friese weilanden, huur een bootje en vaar op de Friese meren, bezoek Leeuwarden, Culturele hoofdstad van Europa, ga langs bij de Friese Elfsteden óf maak een uitstapje naar één van de Waddeneilanden. Dit kun je allemaal doen vanuit een van de volgende vakantiehuizen.

Vakantieboerderij in Nes

Wow! Wanneer je in dit vakantiehuis verblijft, kun je genieten van een prachtige, unieke ligging. Achter de dijken van de Waddenzee in het Friese Nes met aan de overkant de Waddeneilanden, vind je deze luxe vakantieboerderij. Geschikt voor 12 personen, waardoor het een ideale groepsaccommodatie is. Het lijkt hier wel een kuuroord: het vakantiehuis beschikt over twee sauna’s, een jacuzzi en een hot tub. Kortom: optimaal genieten.

Bekijk vakantiehuis

Sfeervol vakantiehuis aan het water

In het historisch centrum van Hindeloopen, direct aan de Elfstedenroute, vind je deze knusse en romantische cottage. De vakantiewoning ligt direct aan het water en vanwege de openslaande deuren naar het zonnige terras, kijk je hier heerlijk weg. Niet gek dat deze plek ook wel het Venetië van het noorden genoemd wordt. Zie jij jezelf hier ook al zitten samen met je geliefden?

Bekijk vakantiehuis

Op steenworp afstand van Vlieland

Vanuit Friesland ben je natuurlijk zo op Vlieland! Dit romantische vakantiehuis ligt op 100 meter van het strand in Vlieland, het kleinst bewoonde Waddeneiland. Een vakantiegevoel krijg je hier meteen. Niet alleen ziet het huis er vanbuiten aantrekkelijk uit, vanbinnen is het ook een pareltje! Geschikt voor 10 personen, dus genoeg plek voor het hele gezin. Verken het eiland per fiets, want voor een groot gedeelte is Vlieland autoluw.

Bekijk vakantiehuis

Het oudste huisje van Jelsum

Trek je terug in stilte op het Friese platteland van Jelsum, op nog geen 6 kilometer afstand van Leeuwarden. Deze verrassend ruime woning is het oudste huisje van Jelsum en heeft een landelijke inrichting. Strijk neer op een van de meerdere terrassen en geniet van het zonnetje op je gezicht. De koeien grazen bijna in je achtertuin!

Bekijk vakantiehuis

Voor jong en oud

Gelegen aan de rand van één van de grootste aaneengesloten natuurgebieden, het Drents-Friese Wold, ligt Buitenplaats de Hildenberg. Het vakantiepark, geschikt voor jong en oud, is ook erg populair onder fietsers en wandelaars. Het voordeel van hier verblijven? Je vindt alles binnen handbereik! Een restaurant, golfbaan, speeltuin, openluchtzwembad en natuurlijk de prachtige natuur.

Bekijk vakantiehuis

Bekijk alle huizen in Friesland