Kijk jij ook al uit naar de sfeervolle en sprookjesachtige feestdagen? In Valkenburg valt tijdens de feestdagen zo veel te beleven dat we jullie vandaag een aantal tips geven. Valkenburg mag zich namelijk niet voor niks in 2018 ‘European City of Christmas’ noemen!

Kerststad Valkenburg

Van 16 november 2018 t/m 6 januari 2019 wordt Valkenburg omgetoverd tot Kerststad Valkenburg. Wanneer je op zoek bent naar een fijne sfeer met warme kerstlichtjes en prachtige kerstbomen, dan is Valkenburg de plek waar jij moet zijn. Hier is van alles te beleven, zowel boven- als ondergronds!

Ondergronds

In de Gemeentegrot en de Fluweelengrot kun je de unieke ondergrondse kerstmarkt bezoeken. De kerstmarkt in de Gemeentegrot (gelegen onderaan de bekende Cauberg) is de grootste, oudste en meest bezochte ondergrondse kerstmarkt van Europa. In de historische grot Mergelrijk worden informatieve verhalen over mergel en grotten getoond in een intieme kerstsfeer, met prachtige mergelbeelden, kunstwerken, films en interactieve tablets.

In Winter Wonderland kun je zandsculpturen bewonderen in de Wilhelminagrot waar kunstenaars van over de hele wereld aan hebben gebouwd. Laat je betoveren door de sprookjessfeer en twinkelende sfeerlichtjes. Houd het gevoel vast door een tochtje te maken met de kabelbaan richting de Brasserie de Wilhelminatoren. Hier kun je genieten van een adembenemend uitzicht over Valkenburg.

Bovengronds

Laat je bovengronds betoveren door de magische Christmas Parade. Twee keer per week trekt deze Parade van verlichte praalwagens en dansers in prachtige kostuums door het centrum van Valkenburg.

De culinaire wandeling Route d’Amuse brengt je langs de beste restaurants van Valkenburg. Tijdens de wandeling geniet je van 5 heerlijke amuses.

6 vakantiehuizen in de buurt van Kerststad Valkenburg

Wil jij deze sprookjesachtige periode van dichtbij meemaken? Verblijf dan tijdens deze periode in de buurt van Kerststad Valkenburg. Het perfecte moment om er samen met je partner, gezin of vrienden tussenuit te gaan.

Royaal appartement in Schin op Geul

Verblijf in het hart van Zuid-Limburg op korte afstand van het centrum van Valkenburg. In Schin op Geul staat dit historische pand met daarin dit royale appartement, geschikt voor 6 personen. Vanuit hier kun je eenvoudig de omgeving ontdekken, ook het prachtige landschap dat Zuid-Limburg je te bieden heeft!

Bekijk vakantiehuis

Gelegen aan het mooie Geuldal

Dat je hier middenin de natuur zit, is één ding dat zeker is. Maar naast de natuur opzoeken, kun je vanuit hier ook heel makkelijk Valkenburg bezoeken! Dit 4-persoonsappartement ligt op de begane grond en is van alle gemakken voorzien. Ontdek vanuit hier al het prachtigs wat de omgeving te bieden heeft!

Bekijk vakantiehuis

Sfeervol appartement voor 2 personen

Samen met je partner een romantisch weekendje ertussenuit? Bekijk dan eens dit sfeervolle appartement in Schin op Geul! Authentieke details zoals kalkzandsteenmuur worden gecombineerd met moderne elementen. Een heerlijke plek waar je helemaal tot rust komt en ook nog eens dicht bij de Kerststad!

Bekijk vakantiehuis

Appartement met terras in Schin op Geul

Verblijf in dit huiselijke appartement met eigen terras in Schin op Geul, op een steenworp afstand van Valkenburg. Het biedt plek aan 2 personen en is daardoor ideaal voor een uitstapje van een paar dagen naar het mooie Zuid-Limburg. Wie neem jij mee?

Bekijk vakantiehuis

8-persoons appartement met uitzicht op de heuvels

Mocht je met meerdere gezinnen of met vrienden willen gaan, dan is dit appartement iets voor jullie! Eigenlijk bestaat dit pand uit twee ruime appartementen die samen geschikt zijn voor 8 personen. Vanuit het appartement heb je uitzicht op de glooiende, Limburgse heuvels en kun je vanuit hier heel makkelijk naar Valkenburg.

Bekijk vakantiehuis

Appartement geschikt voor 6 personen

Na een dag vol kerstvreugde, is het heerlijk bijkomen in dit appartement aan het Geuldal. Hier vind je alles dat je nodig hebt, de buren hebben zelfs een restaurant! Met ruimte voor 6 personen kun je iedereen meenemen om te genieten van Kerststad Valkenburg.

Bekijk vakantiehuis

Ga jij dit jaar naar de Kerststad?