Gastblog familie Van Lierop

BE-4900-23_La Villa des Etoiles_Ardennen_familie-Van-Lierop_Belvilla vakantiehuizen

Landhuis La Villa des Etoiles vormde de locatie voor het vieren van de 45e huwelijksdag

Meneer en mevrouw Van Lierop vieren al jaren op rij belangrijke, persoonlijke feestdagen in een groepshuis van Belvilla. Met een vaste groep familieleden en vrienden brengen ze alle speciale verjaardagen en huwelijksjubilea samen door. De jongste van de groep is elf en vader Van Lierop is met zijn 72 jaar de oudste. Meneer en mevrouw Van Lierop hebben mooie herinneringen aan die weekenden.

Stiekeme start van een traditie

Mevrouw van Lierop vertelt: “Onze traditie van dit groepsweekend is gestart toen mijn man 65 werd. Hij dacht dat we hem mee uit eten zouden nemen, maar in werkelijkheid hebben we hem stiekem meegenomen naar de Ardennen. En hij maar denken: “Het is wel erg ver rijden, zeg, voor een etentje!”. Dat eerste feestweekend was geweldig. Mijn man was zelfs zo geroerd dat hij al vlug het plan opvatte om ook onze 45-jarige trouwdag op die manier te vieren. Ter ere van dat trouwjubileum hebben we het landhuis La Villa des Etoiles geboekt, ook in de Ardennen.”

BE-4900-23_La-Villa-des-Etoiles_Ardennen_Belvilla vakantiehuizen

Familie Van Lierop koos het statige landhuis La Villa des Etoiles als locatie voor hun 45-jarig huwelijksjubileum

BE-4900-23_La Villa des Etoiles_woonkamer_Ardennen_Belvilla vakantiehuizen

Het landhuis biedt vele gezellige plekjes om met een groep samen te zijn

BE-4900-23_groepshuis_La Villa des Etoiles_glas-heffen_Belvilla vakantiehuizen

Familie en vrienden heffen het glas op het 45-jarig bruidspaar

Groepshuis leuker dan feestavond of luxe diner

“We vinden altijd wel weer een goede reden voor zo’n weekend met zijn allen!”, zegt mevrouw Van Lierop. “Inmiddels gaan we met al onze kroonjaren qua leeftijd en huwelijk een paar dagen samen weg. Ook met de zeventigste verjaardag van mijn man en met mijn 65e verjaardag hebben we een groot vakantiehuis gehuurd. We horen steeds van iedereen dat ze het veel leuker vinden om een bruiloft of speciale verjaardag op deze manier te vieren. En als ik het vergelijk met de kosten en de sfeer van een feestavond of luxe diner, dan kiezen we duidelijk voor een groepshuis!”

Basis van nieuwe vriendschappen

“Het mooiste vind ik nog wel dat binnen onze groep nieuwe vriendschappen zijn ontstaan.”, vertelt mevrouw Van Lierop. “Onze familie is relatief klein en voor het eerste weekend hadden we ook goede vrienden uitgenodigd. Onderling kenden ze elkaar toen nog niet echt. Sinds dat eerste weekend is het gezelschap hetzelfde gebleven en is er echt een band gegroeid. Mensen spreken nu ook buiten onze weekenden met elkaar af. Dat is toch bijzonder, niet?”

Ieder zijn taak

Mevrouw van Lierop gaat verder: “Voorafgaand aan zo’n weekend maak ik de eerste selectie van vakantiehuizen. Die check ik vervolgens met mijn dochter, waarna we de knoop doorhakken. Tijdens het weekend helpt iedereen een handje mee. Doordat het inmiddels traditie is, hebben we ook een globale taakverdeling ontwikkeld. Mijn man en ik zorgen voor de grote boodschappen ter plaatse en wij maken de kamerindeling. Stellen krijgen een eigen kamer, kinderen slapen meestal samen. Ook vaste prik is de verse friet op de eerste avond. Dat betekent dus dat we na aankomst bijna gelijk starten met aardappels schillen. Dit klinkt misschien niet zo leuk, maar wij hebben dan de grootste lol! De tweede avond is onze ‘Bonte Avond’ met spelletjes en vervolgens vult ieder de zondag in op zijn eigen wijze. Sommigen gaan wandelen, andere kletsen ‘thuis’ lekker bij.”

Opnieuw feestdagen voor de boeg

Deze herfst gaat de groep een midweek weg ter ere van de vijftigste huwelijksdag van het echtpaar Van Lierop. De luxe groepswoning Villa Mosa verwelkomt het gezelschap. “Vooraf hadden we via Belvilla al een huisbezoek ingepland. We willen natuurlijk wel zeker weten dat we deze bijzondere dagen goed zullen doorbrengen.”, zegt mevrouw Van Lierop. “Na onze bezichtiging zijn we daarvan overtuigd. Aangezien onze trouwdag op een woensdag valt en de kleinkinderen bovendien herfstvakantie hebben, blijven we dit jaar van maandag tot vrijdag in het vakantiehuis. Op onze huwelijksdag zelf laten we ons heerlijk verwennen. We hebben catering geregeld en hoeven dus alleen maar aan te schuiven. Hopelijk zullen we weer veel mooie herinneringen verzamelen!”

BE-4520-01_Villa-Mosa_oprijlaan_Ardennen_Belvilla vakantiehuizen

Een statige oprijlaan naar de jubileumlocatie Villa Mosa

BE-4520-01_Villa-Mosa_keuken_groepshuis_Ardennen_Belvilla vakantiehuizen

In deze keuken kan de cateraar van familie Van Lierop goed uit de voeten

BE-4520-01_Villa-Mosa_eetkamer_Belvilla vakantiehuizen

Gezellig gedekte tafels met voldoende plaats voor iedereen uit de groep

BE-4520-01_Villa-Mosa_woonkamer_groepshuis_Ardennen_Belvilla vakantiehuizen

Ook Villa Mosa biedt groepen volop gelegenheid om samen te zijn

BE-4520-01_Villa-Mosa_slaapkamer_Ardennen_Belvilla vakantiehuizen

De villa biedt plaats aan maximaal veertig personen in sfeervolle slaapkamers

BE-4520-01_Villa-Mosa_binnenzwembad_Belvilla vakantiehuizen

De luxe villa voor hun 50-jarig huwelijksjubileum heeft zelfs een binnenzwembad

Ook een jubileum in een groepshuis?

Wil je ook zo’n weekend weg met een groep, net als de familie Van Lierop? Belvilla heeft een zeer ruime keus in groepshuizen. Blijf je liefst een beetje in de buurt? Ga dan bijvoorbeeld naar een groepshuis in de Ardennen. In die regio vind je veel grote vakantiehuizen in kastelen, landhuizen en zelfs watermolens. Ook met een groep op wintersport is een aanrader. Of wat denk je van een groepsvakantie in de zomer? Kijk dan eens bij de groepshuizen in Zuid-Europa. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!