Gastblog van een fotograaf op persreis

ES-07830-32_Can-Feliz_Ibiza_Belvilla vakantiehuizen

Een gezinsvakantie op Ibiza vanuit een luxe villa

Fotograaf Timo Sorber is al vaker op Ibiza geweest, tot nu toe steeds in hotels. Deze keer ervaart hij de luxe van een eigen villa op het populaire eiland van de Balearen. Hij vertelt wat een vakantie op Ibiza betekent voor zijn gezin, over de villa Can Feliz waar ze verbleven en hoe ze de mooiste plekjes van het eiland bezoeken met hun gehuurde Eend. Benieuwd hoe dat is, een gezinsvakantie op Ibiza?

Heel anders dan een dagje Zandvoort

Timo: “Als fotograaf kom ik vaak op de mooiste plekjes, beste restaurants en ontmoet ik geweldige mensen. Soms voel ik me wel verwend en vind ik het een voorrecht dat ik voor mijn werk mag skiën in Noorwegen of vanuit een watervliegtuigje orka’s mag fotograferen in Canada. Nu ik vader ben van twee geweldige jongens, kies ik ervoor om mijn werk meer in de buurt van mijn kinderen te houden. Korte, mooie tripjes blijven mijn hobby. Een heerlijke plek om even in een andere wereld te zitten is toch wel Ibiza. Door de snelle vliegverbinding voelt het alsof het om de hoek is, terwijl het toch heel anders is dan een dagje Zandvoort. Travel lite and move fast. Zwembroek, duikbril en een paar kleren in je handbagage en je reistijd is nog een stuk korter.”

Ibiza – veel meer dan een party Island

“Ga je met je kinderen naar Ibiza?” Hoeveel mensen denken nog dat Ibiza alleen maar een feesteiland is! Dat verbaast me altijd weer als we vertellen dat we een weekje weg zijn naar dit mooie eiland. Voor ons is het de ideale familieplek. Zon, zee, zwembad, heerlijk eten, eindeloos veel strandjes en lieve mensen.  Onze derde keer Ibiza met de jongens wilden we in stijl doen. Bij Belvilla vonden we een geweldig huis in de buurt van Es Cubells, op een kleine afstand van het heerlijke strand van Cala D’Hort met uitzicht op Es Vedra, the magic island.”

Fantastische aankomst

“Een fantastische aankomst op Ibiza als Karin van Belvilla ons opwacht op het vliegveld. Karin is Nederlandse, maar dat merk je alleen omdat ze Nederlands spreekt. We huren een echte oude 2cv bij Ducksunited, een Nederlands stel dat sinds een aantal jaren oude Eenden en Landrovers verhuurt om je Ibiza op een super vrije manier te laten ervaren. Met onze Eend achtervolgen we Karin, in haar jeepje met vijf honden in de achterbak, naar Es Cubells.

Eend_Ibiza_Timo-Sorber_Belvilla vakantiehuizen

Een bijzondere manier om Ibiza te verkennen: met een Eend

“Wauw kijk dit dan!” De jongens liggen al in het zwembad als wij de Eend nog moeten parkeren. Dit is Ibiza! We trekken gelijk de bubbels open die we van Karin kregen en strijken neer in de loungehoek. ‘Mooi’, ‘heerlijk’ en ‘lekker’ zijn die middag de meest uitgesproken woorden. Een ritje van twee minuten in de Eend naar de gezellige buurtsuper en die middag zijn we onafscheidelijk van onze voortreffelijke villa.”

Hangmat_Ibiza_Timo-Sorber_Belvilla vakantiehuizen

Onafscheidelijk van de voortreffelijke villa

ES-07830-32_Can-Feliz_lekkers_Belvilla vakantiehuizen

Lekkers bij villa Can Feliz

Verse vijgen uit eigen tuin

“‘s Ochtends verse vijgen uit je eigen tuin in je yoghurt en laat de dag maar over je heen komen. Een lijst met tips hebben we al verzameld en we weten precies waar we heen moeten voor de beste lunches. Dakje open, muziekje aan en geen gezeur op de achterbank. “Papa dit is wel een hele sterke auto, hè!” De zoektochten en de soms spannende steile weggetjes zijn al leuker dan een pretpark. De motor van de Eend laat zich soms goed horen. “Ja jongens, dit is echt een sterke auto!”

Met je voeten in het zand en met uitzicht over de zee kun je iedere dag ergens anders eten door de vele verschillende baaien met hun specifieke restaurantjes. Inktvis en vele soorten gefrituurde visjes staan bijna iedere dag op het menu. Verder nemen we er steeds wat anders bij, want lekker eten maken, dat kunnen ze hier wel. Wij tafelen na bij de lunch, terwijl de jongens alweer een stevige dam op het strand bouwen. Echte Nederlanders hè, dammen en dijken bouwen zit ze gewoon in het bloed. Als het aan de kinderen ligt is Ibiza over twintig jaar twee keer zo groot, maar dan moeten ze wel ieder jaar terug blijven komen om te bouwen.”

Ibiza_restaurantje_Belvilla vakantiehuizen

Veel keus uit mooie baaien en leuke restaurantjes

Inktvis_Ibiza_Timo-Sorber_Belvilla vakantiehuizen

Inktvis staat veel op het menu

Zeevruchten_Ibiza_Timo-Sorber_Belvilla vakantiehuizen

Iedere dag ander lekkers uit de zee

Dammen-bouwen_Ibiza_Timo-Sorber_Belvilla vakantiehuizen

Dammen bouwen op het strand

Veel is mogelijk op Ibiza

“Omdat een van de kids jarig was op Ibiza, werd een lang gekoesterde wens in vervulling gebracht. Karten in de buitenlucht met de geur van olie en asfalt. Veel is mogelijk op Ibiza als je even niet op het strand ligt. Bijvoorbeeld naar de zoutwinning kijken, een hippiemarkt bezoeken, een bezoek aan één van de vele festivals in de oude binnenstad van de hoofdstad Ibiza of heerlijk genieten van je eigen villa en de dag afsluit met een spectaculaire zonsondergang bij Es Vedra.”

Karten_Ibiza_Timo-Sorber_Belvilla vakantiehuizen

Een lang gekoesterde droom gaat in vervulling

Ibiza_hippiemarkt_Belvilla vakantiehuizen

Bezoek aan de hippiemarkt op Ibiza

Strand_Ibiza_Timo-Sorber_Belvilla vakantiehuizen

Zonsondergang bij Es Vedra

Vakantiehuizen op Ibiza

Wil je net als Timo en zijn gezin ook wel eens de andere kant van party island Ibiza ervaren? Naast de luxe villa Can Feliz biedt Belvilla nog veel meer vakantiehuizen op Ibiza. We geven je graag tips om in stijl te verblijven. Wat dat inhoudt, de stijl van Ibiza? Denk aan heerlijke buitenkeukens, goede loungeplekken, een zwembad, hippiesfeer, … En als je de noordoostkust aanhoudt, ontdek je echt een rustgevend Ibiza zonder allerlei discotheken en uitgaansgeweld.

ES-07839-01_Can-Vergera_lounge_Belvilla vakantiehuizen

Typisch Ibiza: een heerlijke loungehoek bij je vakantiehuis

Met drie generaties op vakantie

Toni De Coninck, toen hoofdredacteur van het Vlaamse VAB Magazine, ging al eens met drie generaties naar Ibiza. Hij verbleef toen met zijn ouders, vrouw en kinderen in de luxe vakantiewoning Casa Loma, die is geselecteerd voor de Belvilla Elite Collection. Zijn reactie? “Als je de kinderen laat kiezen, gaan ze naar het zwembad. Opa en oma willen rust, en de ouders, die passen zich naar goede gewoonte aan. Op het kruispunt van alle wensen ligt een fraaie en luxueuze vakantiewoning aan de westkust van Ibiza.” Je kan meer lezen in zijn artikel ‘Generatie XYZ – Het andere Ibiza‘.

ES-07829-06_Casa-Loma_Ibiza_Belvilla vakantiehuizen

Met drie generaties in Casa Loma

Driehonderd jaar oude finca

Eveneens voor een persreis verbleef freelance journalist Yvette Bax voor de krant Metro in de driehonderd jaar oude finca Can Bosque. Dit vakantiehuis heeft een zeer rustige, landelijke ligging in de heuvels van Santa Agnes en is omgeven door prachtig platteland met eeuwenoude olijfbomen. In Yvettes artikel ‘Op zoek naar siësta in Ibiza’ lees je meer over haar ervaringen.

ES-07828-02_Can-Bosque_Ibiza_Belvilla vakantiehuizen

Can Bosque is een driehonderd jaar oude finca