Vrijdag 30 december was het zover! De 18 kletskoppen die waren uitgekozen om deel te nemen aan de Belvilla Babbel Bank mochten naar de studio in Amsterdam komen, om met Sipke Jan Bousema op de oranje bank te kletsen. Wij geven jou vandaag een kijkje achter de schermen hoe het er op deze dag aan toe ging!

belvilla-babbel-bank-4

Om 07.30 uur arriveerden we met twee Belvilla collega’s in de studio in Amsterdam, welke is gevestigd in een oude school die op dit moment volledig gerenoveerd wordt. In 2017 komen hier allemaal ambachtsbedrijfjes in waaronder dus ook de fotostudio waar onze opnames plaatsvonden.

Eenmaal aangekomen in de studio had het team van SJB Media, mediaproducent, alle voorbereidingen getroffen. De studio zag er gelikt uit, de ontvangstruimte voor de ouders en kinderen was leuk aangekleed (kinderen mochten zelfs op de muur tekenen!) en de catering had ervoor gezorgd dat niemand iets tekort zou komen.

belvilla-babbel-bank-visagie

Voordat het eerste gesprekje plaatsvond, moesten we nog eventjes testen of het geluid en licht goed functioneerden. Tijd voor de generale repetitie dus! Nadat alles was gefinetuned, gingen wij (van Belvilla) samen met Sipke Jan, de presentator en tevens mede-eigenaar van SJB media, en regisseur Kristiaan kort voorbespreken hoe het gesprek moest verlopen.

belvilla-babbel-bank-1

Om wat meer in de vakantiesferen te komen namen we een heleboel props mee zoals zonnebrillen, hoedjes, duikbrillen, een opblaaskrokodil en nog veel meer. Dit werd achter de bank neergelegd zodat kinderen zich uit konden leven met deze leuke accessoires.

belvilla-babbel-bank-3belvilla-babbel-bank

Om 09.00 uur begon het eerste gesprekje. Tijd om gezellig te babbelen met de kinderen. Sipke Jan stelde vragen als “Wat is jouw droomvakantie?”, “Wat moeten je ouders doen op vakantie? En wat vooral niet?”, “Je gaat naar Spanje, spreek je ook Spaans?” enzovoort. Na ongeveer een kwartiertje kletsen zaten de opnames er al weer op. Ouders werden naar de studio gebracht om ook even een kijkje te nemen. Om een leuk aandenken te hebben, werden er een aantal foto’s gemaakt van de kletsers met Sipke Jan en hun familieleden. Als bedankje kregen de kinderen een leuke goodiebag met vakantie gerelateerde spullen zoals een frisbee, een kinderboekje en een strandbal.

belvilla-babbel-bank-5belvilla-babbel-bank-6

Rond 12.00 uur stond er voor de hele crew een overheerlijke lunch klaar. Lekker even eten en de ochtend doorspreken. Wat een leuke gesprekjes hadden we al gehad! Om 13.00 uur gingen we weer van start, op naar nog 10 gesprekjes en leuke vakantieverhalen!

belvilla-babbel-bank-2

catering

Rond 19.00 uur liep onze laatste, enthousiaste kletser de studio uit. Een hele dag kletsen over vakantie, heeft heel veel leuk videomateriaal opgeleverd! Tijdens het diner keek de crew terug op een super leuke en enerverende dag. Fijne samenwerking, veel leuke gesprekjes, vrolijke kinderen en trotse ouders. Wat een succes was dit! Nu de zware klus om van ál deze leuke quotes & gesprekjes, 3 korte filmpjes van 2 á 3 minuten te maken…

blog-overige-afbeeldingen-4belvilla-babbel-bank-crew

Benieuwd geworden naar het resultaat van de Belvilla Babbel Bank? Bekijk hier het eerste, tweede en derde filmpje!