De Belvilla Awards zijn in volle gang! Tijdens deze periode zetten we verschillende vakantiehuizen in de kijker, die kans maken op een mooie prijs. Benieuwd welke vakantiehuizen er precies zijn genomineerd in de categorie ‘Meest Uniek’? Kijk mee!

1. La Marveille

Hoe bijzonder ziet dit vakantiehuis er vanbinnen uit? Wanneer je een stap over de drempel zet van dit vakantiehuis in de Ardennen, lijkt het alsof je een grot betreedt. Ga via de boomstamtrap in de woonkamer naar het bovenste slaapkamertje en ontspan in de aanwezige sauna. Waan je tijdens de vakantie in de middeleeuwen, maar wel met de luxe van nu. Als dat geen unieke vakantie-ervaring is!

Bekijk vakantiehuis

2. Al-Hambra

Het woord ‘alhambra’ betekent letterlijk ‘rood paleis’, en dit vakantiehuis in Cubas, Spanje doet zijn naam zeker eer aan. Deze rustieke woning ligt in de kloof van de Jucar-rivier en heeft na renovatie haar originele karakter behouden. En naast dat de grotwoning er bijzonder uitziet, is het ook nog eens luxe! Zo vind je er een jacuzzi, uitgehouwen in rotsen, een infraroodsauna en een klein privézwembad.

Bekijk vakantiehuis

3. La Pointe

Omstreeks 1930 is dit prachtige fort in Frankrijk gebouwd, met een prachtig uitzicht over zee. Van veraf is het al een plaatje maar wanneer je in deze villa verblijft, ervaar je een adembenemend uitzicht. Het leuke aan deze woning is, dat het ook een hele geschiedenis heeft. Zo werd de woning tijdens de Tweede Wereldoorlog in beslag genomen door een Duitse Commandant, zodat de zee goed in de gaten gehouden kon worden voor aanvallen van de vijand. Een groot deel van de woning is toen verloren gegaan, maar hetgeen wat er nog stond is volledig gerenoveerd. In de toekomst wordt de woning weer in oude staat teruggebracht.

Bekijk vakantiehuis

4. Watervilla de Blauwe Reiger

Deze watervilla in Friesland kun je enkel bereiken per boot! Dat is een keer wat anders dan met de auto op vakantie. In de wintermaanden kun je de villa via het land bereiken, bij een wandeling van zo’n 1,5 kilometer. Zoek je ultieme rust? Dan is dit de perfecte locatie. Ga bijvoorbeeld voor een ontspannen avondje in de sauna, met uitzicht op het water. Of strijk neer bij de gezellige gashaard. Dit verblijf zorgt voor een onvergetelijke ervaring.

Bekijk vakantiehuis

5. Torre Maremma

Gek op Italië? Dan kun je in de meest bijzondere woningen vakantie vieren! Bijvoorbeeld in deze oude uitkijktoren, gelegen midden in het natuurpark ‘Parco Naturale della Maremma’. De uitkijktoren is cilindervormig en heeft drie verdiepingen, waarbij je op de hoogste verdieping een 360 graden panoramisch uitzicht hebt. Vanaf dit punt heb je uitzicht op het natuurpark, maar ook op het Toscaanse Archipel: een beschermd onderwatergebied. Zelfs de weg ernaartoe is een waar avontuur! Waar wacht je nog op?

Bekijk vakantiehuis

Heb jij na het lezen en bekijken van de huizen een voorkeur voor een bepaald vakantiehuis? Degene die jij het meest uniek vindt? Laat dan van je horen en breng je stem uit op onze Facebookpagina. Wie weet Meer weten over de Belvilla Awards 2017? Kijk dan hier!