Horrorfilms, enge maskers en griezelige verhalen: het is vandaag Halloween! Maar wist je dat het in sommige kastelen het gehele jaar door wel Halloween kan zijn? We zetten de meest griezelige kastelen voor je op een rijtje… Durf jij verder te lezen?

Griezel van Chateau Miranda ofwel Home de Noisy

Dit bijzondere kasteel is te vinden in de Ardennen en diende vroeger als spoorwegbedrijf en later zelfs als kinderopvang… Kun jij het je voorstellen? Sinds 1991 is het kasteel verlaten en zijn er nog maar enkele ramen en trappenhuizen intact. Men roept nu zelfs dat het er spookt!

Bezoek in het donker Friedhof der Namenlosen

Als je op vakantie bent in Wenen dan moet je beslist even een kijkje gaan nemen bij dit griezelige, Oostenrijkse kerkhof. Dit kerkhof is een van de meest behekste plekken in Oostenrijk, waardoor je zeker om je heen moet blijven kijken. Het verhaal luidt dat hier lichamen liggen van mensen die zichzelf wilde verdrinken in de rivier Danube of beschikten over paranormale of duivelse krachten…

Het spookt ook in Nederland

Je zal het misschien niet verwachten, maar ook in Nederland bestaan er griezelige kastelen en daar is kasteel Waardenburg er een van. Het kasteel is in 1265 gebouwd en staat vooral bekend om de Fraust kamer. Fraust was een angstaanjagende man die heilig in de duivel geloofde. Lange tijd heeft de duivel hem een helpende hand geboden, maar op een dag vond het kamermeisje alleen nog maar bloedvlekken en een pluk haar in de kamer. Sindsdien is Faust nooit meer gezien. Latere bewoners van het kasteel riepen zelfs dat ze ’s nachts voetstappen en vreemde geluiden hoorden. Durf jij bij dit kasteel in de buurt te komen?

Krijg rillingen van Burcht Frankenstein in Duitsland

Ook bij onze oosterburen ontkom je niet aan griezelverhalen en enge kastelen. In dit kasteel draait alles om monsters en zombies. Na het overlijden van de familie Frankenstein nam Konrad Dipple intrek in het kasteel. Hij experimenteerde met dode lichaamsdelen, bloed en dierlijke overblijfselen om zo drankjes te maken die doden opwekken. Een creatie, een monster, is volgens het verhaal zelfs tot leven gekomen en leeft volgens het verhaal nog voort in het bos rondom het kasteel… De gebroeders Grimm hebben dit verhaal gedeeld met hun stiefmoeder Mary Shelley, waarna een wereldberoemde roman tot stand kwam: Frankenstein or The Modern Prometheus.