Dat we gelukkig worden van reizen is algemeen bekend. Dat is ook de grootste reden dat we er ieder jaar één of meerdere keren op uit trekken. Vanaf het uitkiezen van een vakantiebestemming tot de daadwerkelijke reis, we genieten van ieder moment. Reizen kan heel erg goed voor je zijn en dat heeft te maken met verschillende redenen.

1. Je leert nieuwe mensen kennen

Of je nu op een vakantiepark verblijft of in een vakantiehuis, op vakantie leer je altijd nieuwe mensen kennen. Ook voor de kinderen is het altijd weer een feestje om nieuwe vriendjes en vriendinnetjes te maken. Soms maak je zelfs vrienden voor het leven!

2. Je ontdekt de wereld

En ziet dat er nog veel meer is dan ons kleine kikkerlandje! En bij de wereld ontdekken hoef je niet per se meteen te denken aan Vietnam of Brazilië, Frankrijk of Italië verkennen valt daar ook onder! Ieder stukje van de wereld is prachtig of het nou dichtbij of ver weg is.

3. Je leert nieuwe talen

Oui, wanneer je in een land op vakantie gaat waar ze een andere taal spreken, pik je het veel sneller op dan gedacht. Vooral wanneer je openstaat voor het leren van een nieuwe taal. Je moet het gewoon doen dan leer je een vreemde taal het snelst!

4. Je komt helemaal tot rust

Even in een andere omgeving zijn, ver weg van werk, kan heel goed voor je zijn. De vakantie is het moment om even helemaal te relaxen waarbij niks ‘moet’. Lekker op een bedje bij je privézwembad met een gloednieuw boek in je handen. Verder hoef je jezelf alleen maar druk te om de vraag wat je allemaal met je vrije tijd kunt doen.

5. Je hebt tijd voor je gezin en vrienden

Vakantie is het moment dat je alles kunt doen met je gezin en vrienden. Je hoeft nergens rekening mee te houden en jullie kunnen genoeg leuke dingen doen! Samen uitgebreid ontbijten, uitstapjes maken naar leuke plekken en herinneringen met elkaar opbouwen.

6. Je maakt herinneringen voor het leven

Als je oud bent denk je vooral terug aan alle mooie momenten in je leven. Bijzondere reizen vallen daar ook onder. Wanneer je op vakantie bent geweest, zal je al snel merken dat je vaak nog aan bepaalde situaties terugdenkt.

7. Je vitamine D krijgt een boost

Dit gaat natuurlijk wel alleen op als je een vakantie naar de zon boekt. Alhoewel, op wintersport kan het zonnetje ook aardig schijnen! Hoe dan ook, een vakantie in de zon doet je vitamine D ook goed.

8. Je beweegt meer op vakantie

Al dat sightseeing is ook erg goed voor je conditie. Of je nou aan het zwemmen, lopen, fietsen bent: op vakantie ben je vaak actiever dan je denkt! Ach, weer een reden om een vakantie te boeken voor binnenkort!

9. Je krijgt er vaak nieuwe inspiratie van

Soms moet je even uit de dagelijkse sleur om opnieuw geïnspireerd te worden. Op vakantie gaan is dan de perfecte oplossing voor nieuwe ideeën. Een andere omgeving helpt je vaak om heel anders te denken.

Bekijk alle vakantiehuizen