Barcelona

Jaren geleden was ik er al een dagje geweest maar nu ging ik op een échte citytrip naar Barcelona! Bij deze stad denk je al snel aan een lekker zonnetje, de Sagrada Familia, Barcelona en natuurlijk Gaudi. Heel veel Gaudi.

In een grote stad heb je natuurlijk volop mogelijkheden om jezelf een paar dagen te vermaken. Maar wat zijn nu echt aanraders in deze stad? Daar kun je hieronder meer over lezen.

Fietsen in Barcelona

Tip 1: Maak een fietstocht door de stad

Een fietstocht door Barcelona maken is echt een aanrader. Wij maakten een fietstocht van ongeveer 3,5 uur. Natuurlijk fiets je tijdens deze tocht langs bekende bezienswaardigheden zoals de Sagrada Familia maar stop je ook op sfeervolle pleintjes die iets meer verscholen liggen in de smalle straatjes van de stad. Ook als je nog niet helemaal precies weet wat je wilt gaan doen is een fietstocht zeker een goed idee. Je kunt altijd later nog teruggaan om meer tijd door te brengen op een bepaalde plek.

Parc de la Ciutadella Barcelona

Tip 2: Bezoek Parc de la Ciutadella

Dit park kende ik zelf nog niet maar dit park is echt een tip om een even een paar uurtjes relaxt door te brengen. Dit mooi aangelegde park is ongeveer 30 hectare groot en je kunt er dus heerlijk rond wandelen. In het park vind je onder andere de Cascada, een triomfboog met waterval en fontein die voor de wereldtentoonstelling van 1888 werd gebouwd. Misschien doet deze fontein je wel aan een andere fontein denken? Architect Josep Fontsère en Anton Gaudi, destijds nog architect in opleiding, lieten zich inspireren door de Trevi Fontein in Rome.

Mojito Barcelona

Tip 3: Mojito’s drinken in de Rubi bar

Zet je Google Maps maar aan want deze bar ligt verscholen in de smalle straatjes van de wijk El Born. Per ongeluk hier binnenlopen zal dus niet zomaar lukken. Maar zodra je deze roodverlichte bar hebt gevonden ben je meteen op een gezellige plek. Deze bar staat bekend om zijn lekkere Mojito’s en relaxte sfeer. Extra leuk: de Mojito’s zijn goed betaalbaar.

SKip the line tickets Barcelona

Tip 4: Skip the line tickets!

Weet je van tevoren al welke bekende highlights van Barcelona je wilt bezoeken? Bestel dan thuis al toegangskaartjes. Vaak kun je dan ook speciale skip the line tickets boeken en hoef je dus niet zo lang in de rij te staan. Check goed voor welke bezienswaardigheden dit nodig is. Tijdens mijn eerste bezoek hoefde dit nog niet voor het bekendste stukje van Park Güell. Inmiddels moet dit wel.

Tapas Barcelona

Tip 5: Tapas

Tapas moet je minimaal een keer gegeten hebben tijdens je verblijf in Spanje. En liever nog twee, drie of vier keer. De patates bravas, calamares, aioli, olijven en nog veel meer verschillende tapas laten je heerlijk genieten van de Spaanse keuken. En samen met een glas Sangria is je Spaanse maaltijd natuurlijk helemaal compleet.

Bekijk alle vakantiehuizen in en rond Barcelona