Hè, altijd vervelend. Kom je bij de gate aan, zie je dat je vlucht vertraagd is. En dat kan soms heel wat extra wachttijd opleveren. Vooral in het hoogseizoen is het druk op de vliegvelden wat voor vertraging kan zorgen. Om je niet te vervelen en je vakantie toch leuk te beginnen óf af te sluiten, geven wij wat tips van dingen die je kunt doen als je vlucht vertraagd is.

1. Shoppen

Op de meeste vliegvelden vind je genoeg winkels waar je je een tijd kan vermaken. Duik een aantal winkels in en wie weet kom je net die bikini tegen die je nog zocht voor de vakantie. Kom je terug van vakantie en heb je nog budget over? Dan mag je jezelf ook wel trakteren voor het feit dat je binnen je budget bent gebleven op reis. Kijk, wij vrouwen (en mannen natuurlijk ook!), kunnen genoeg redenen bedenken voor een shoptripje. O en op het vliegveld kun je vaak ook bepaalde producten btw-vrij aanschaffen!

2. Vliegtuigspotten

Het opstijgen en dalen van vliegtuigen blijft iets magisch. Veel vliegvelden beschikken over een panoramaterras waar je kan genieten van geweldige uitzichten. Ook leuk voor de kinderen! Tel bijvoorbeeld samen het aantal vliegtuigen dat opstijgt of landt, of probeer te raden uit welk land het vliegtuig afkomstig is!

3. Neem van tevoren genoeg vermaak mee

Spelletjes voor de kinderen, speelgoed, een e-reader, tijdschriften, muziek, Netflix: bereid je vooraf voor op een eventuele vertraging door vermaak mee te nemen. Mocht er dan vertraging optreden, dan kun je hier in ieder geval op terugvallen. En niets is toch leuker dan nog even quality time met je familie? Ook zulke momentjes zijn fijne vakantieherinneringen!

4. Maak alvast een fotoselectie voor je fotoalbum

Deze tip gaat natuurlijk alleen op als je terugkeert van vakantie. Heb jij volop plaatjes geschoten op de vakantiebestemming? Dan is het natuurlijk ontzettend leuk om deze in een (online)album te verzamelen! Het uitzoeken van de juiste foto’s kan nog weleens wat tijd kosten, dus waarom niet beginnen als je toch moet wachten? Je bent er later super blij mee!

5. Sporten

Strek je benen even nu het nog kan! Wanneer je een urenlange vlucht voor de boeg hebt, is het fijn om zoveel mogelijk te bewegen. Of je nu een rondje gaat rennen of wat rek en strek oefeningen doet, je gaat je er beslist fitter door voelen en daarna kun je lekker in het vliegtuig uitrusten. Misschien doe je zelfs wel een dutje, heerlijk!

6. Denk alvast na over je volgende reis of zoek nog tips voor je komende reis

Weet je al precies wat je gaat doen tijdens je vakantie? Op het vliegveld kun je anders alvast een aantal dagen uitstippelen! Zoek de leukste tentjes op, waar je het beste een duik in de zee kan nemen of wat voor leuke attracties er zijn. En als je terugkomt van vakantie, is er niets fijner dan alweer nadenken over de volgende reis. Op onze blog vind je genoeg inspiratie voor een leuke bestemming!

Hoe vermaak jij je op het vliegveld tijdens een vertraging?