Ieder jaar bekronen wij de beste Belvilla huizen van dat jaar met een Belvilla Award. Waarop we de winnaars baseren? Op de gastenbeoordelingen die zij hebben ontvangen. Sinds dit jaar hebben we de ‘Best Host Award’ toegevoegd aan de Belvilla Awards. Speciaal voor de huiseigenaren die nét dat beetje extra doen voor hun gasten!

Vakantiehuis Duitsland

1. Beste Host Duitsland: Mevr. Korn-Winopal

Mevrouw Korn-Winopal werkt al ruim 20 jaar met Belvilla en scoort met haar vakantiehuis gemiddeld een 9,6 uit meer dan 100 gastenreviews. Haar vakantiehuis ligt in het Duitse Harz, aan de rand van het bos. Dat mevrouw Korn-Winopal betrokken is blijkt wel uit de reviews. Gasten worden verwelkomt met vers gebakken Pflaumenkuchen en krijgen tips over activiteiten in de regio. Niet gek dat ze zich meteen thuis voelen!

Vakantiehuis Belgie

2. Beste Host België: Mevr. Raemakers

Een magische vakantie beleef je zeker in ‘Oz Holiday Cottage’, gelegen in de Ardennen. Huiseigenaar mevrouw Raemakers zorgt ervoor dat alles in de puntjes verzorgd is. Bij betreding van het huis, lijkt het net alsof je in een sprookje stapt. Door het huis staan kleine flesjes ‘toverdrank’ verspreid en er is een ware kinderspeelkamer, bereikbaar via een ladder. Naast toverdrankjes, staat er ook huisgemaakte jam voor je klaar en word je voorzien van tips over activiteiten in de omgeving.

Vakantiehuis Oostenrijk

3. Beste Host Oostenrijk: Dhr. Kapteyn

De natuur op en top beleven kan vanuit het vakantiehuis in Karinthië waar Ron en Caroline de eigenaren zijn. Deze gerestaureerde boerderij ligt nabij het Nationaalpark Hohe Tauern, waar je ook samen met Ron en Caroline op pad kan gaan. Ron is namelijk een gecertificeerde Nationaalpark-ranger en Caroline een gediplomeerd wandelgids. Leuk feitje: deze huiseigenaren zijn Nederlands.

Vakantiehuis Nederland

4. Beste Host Nederland: Dhr. Daris

De huismeesters die bij Huize Brandenburg horen, zijn niet de eigenaren maar verwelkomen de gasten wel alsof het hun eigen huis is. Voordat de gasten aankomen, zorgen de huismeesters ervoor dat alles helemaal verzorgd is: verse bloemen op tafel, snoepjes op de bedden van de kinderen en een flesje wijn voor de ouders. Maar daar blijft het niet bij, de huismeesters hebben ook diverse kortingen geregeld bij goede restaurants in de omgeving om klanten het ultieme vakantiegevoel geven.

Vakantiehuis Italie

5. Beste Host Italië: Mevr. Ciccarella

Leven als een echte Italiaan kan in het vakantiehuis van de Ciccarella’s. Op boerderij Le Colline kan de Italiaanse cultuur van dichtbij meegemaakt worden. Er worden ‘Pizzatata’s’ georganiseerd en er wordt gekookt met de gasten. Een heerlijke verse pasta, limoncello of het proeven van andere streekproducten. Natuurlijk krijg je bij deze huiseigenaar ook tips om de verborgen parels van de Toscane te ontdekken.

Vakantiehuis Frankrijk

6. Beste Host Frankrijk: Dhr. Tournemeulle

Een warm onthaal krijg je zeker bij ‘Le Sourcier’ in Frankrijk. Gasten worden na een lange reis verwelkomd met verse bloemen, champagne en een zelfgemaakte cake. Aan service ontbreekt het niet bij dit vakantiehuis in Frankrijk en het is een plek waar je zeker kunt genieten van je welverdiende vakantie.

Vakantiehuis Spanje

7. Beste Host Portugal/Spanje: Mevr. Oriol

In Spanje kun je terecht in het vakantiehuis van mevrouw Oriol, gelegen in het warme Andalusië. Een persoonlijk ontvangst en welzijn van de gast staan voorop voor de huiseigenaar. Ze brengt ook graag samen met jou een bezoek aan de supermarkt (handig als je geen Spaans spreekt!). Arriveer je laat bij je vakantiehuis? Ook dan zorgt mevrouw Oriol ervoor dat er al boodschappen in huis zijn en dat je zo kan aanschuiven voor een heerlijke kom soep.

Vakantiehuis Tsjechie

8. Beste Host overige landen (Tsjechië): Dhr. Schlimmer

De Beste Host van de overige landen bevindt zich dit keer in Tsjechië. De Nederlandse huiseigenaar meneer Schlimmer heeft daar een boerderij opgeknapt tot vakantiehuis. Jan Willem vertelt je graag alles over de omgeving en heeft daarbij een complete informatiemap voor je klaarliggen. Ook aan hout voor de open haar geen gebrek. Deze wordt geregeld aangevuld en vaak al aangestoken voor een heerlijk, knus gevoel.

Benieuwd naar welke huizen een Belvilla Award voor ‘Beste Belvilla’ hebben gewonnen? Kijk dan op de website!