Natuurlijk ga je over het algemeen op vakantie vanwege het mooie weer of juist omdat het mooi weer ís. Vakantie betekent lekker buiten zijn, zwemmen, wandelen en genieten van het niets hoeven. Maar toch, in welk seizoen je ook zit, kan het ineens gaan regenen. Ontzettend balen, maar je kunt er natuurlijk wel een leuke twist aan geven. Met de 5 tips hieronder is zo’n dagje slecht weer helemaal zo slecht nog niet.

Cultuur snuiven in een museum

Waar je ook bent, er is altijd wel een museum in de buurt te vinden. Musea stoffig en saai? Dat is wel een achterhaald idee. Tegenwoordig bieden veel musea ook een speciaal (interactief) kinderprogramma. Hartstikke leuk, lekker droog en nog leerzaam ook!

Spelletjes competitie

Of je nu met tweeën bent of met een groep, spelletjes zijn áltijd leuk! Lekker in pyjama, hapjes en drankjes bij de hand en spelen maar. Je kunt er ook een competitie van maken. De inzet? De winnaar krijgt een zelfgebakken taart (die van tip 5)

Shop till you (rain)drop

Shoppen moet natuurlijk sowieso gebeuren op vakantie. Dus als je dat doet op een regenachtige dag sla je twee vliegen in één klap. In veel Europese steden zijn er overdekte winkelcentra te vinden, maar onder een paraplu lukt het ook prima om de winkels af te struinen.

Rondreis (je) met de auto

Hoe kun je de regio nu beter verkennen dan met de auto? Zeker op druilerige dagen is het een ideale manier om de omgeving te ontdekken. Warm en droog achter de ramen genieten van de mooie natuur. En je kunt de lokale cuisine ontdekken, want je moet zo nu en dan natuurlijk wel stoppen in een van de authentieke dorpjes voor een natje en/of een droogje.

Bakken en braden in een Belvilla

De meeste Belvilla’s beschikken over een goed uitgeruste keuken. En daar kun je op een regenachtige dag volop gebruik van maken. Je hebt alle tijd om dat ene luxe, maar moeilijke culinaire gerecht te bereiden of om een taart én cupcakes én een chocoladecake te bakken. En daarna lekker oppeuzelen.