Met sneeuw bedekte bergtoppen, spiegelgladde meren en spierwitte daken, de winter zorgt voor mooie beelden, maar kan ook heel erg koud zijn! Zeker wanneer je op wintersport gaat, is de kans op een dikke laag koude sneeuw heel erg groot. Op de volgende manieren voorkom je dat jij het heel erg koud krijgt tijdens de wintersport.

1. Zorg voor genoeg laagjes kleding

Wanneer je gaat skiën of snowboarden, krijg je het natuurlijk snel warm. Maar voor- en achteraf kan je lichaam flink afkoelen. Draag daarom verschillende lagen (thermo)kleding. Draag bijvoorbeeld over je thermo shirt een fleecevest en daarover een ski-jas. Zodra je het warm krijgt, kun je een laagje uittrekken. Vergeet ook zeker niet om een warme muts en wanten tijdens de winter te dragen!

2. Drink genoeg warme chocolademelk (of andere warme dranken)

Niets is lekkerder dan tijdens koude wintersportdagen jezelf op te warmen met chocolademelk (met slagroom!). Tip: mini marshmallows in je chocolademelk maken je kopje éxtra lekker.

3. Drink niet teveel alcohol.

Ja, écht. Wanneer je lekker staat te après-skiën maar het enorm koud hebt, is het beter om de alcohol even te laten staan. Alcohol zorgt er namelijk voor dat je poriën vergroten, waardoor je meer warmte verliest. Wanneer je volledig bent opgewarmd, kan een glaasje alcohol natuurlijk geen kwaad.

4. Eet (en drink) genoeg

Vooral wanneer je sportief bezig bent op wintersportvakantie, is het belangrijk om voldoende tussendoor te eten. Je verbrandt natuurlijk enorm veel calorieën en verbruikt veel energie. Wanneer je te weinig eet, zal je het ook sneller koud krijgen. Las daarom tijdens het sporten, voldoende pauzes in.

open-haard

5. Neem rust

Een vakantie is er natuurlijk ook om te ontspannen! Hoewel we allemaal het liefst zo veel mogelijk doen tijdens een wintersportvakantie, is het wel belangrijk om genoeg uit te rusten. Slaap voldoende en neem misschien een dag rust tijdens het wintersporten. Naast dat vermoeidheid je kwetsbaar maakt op de piste, zal je het ook minder koud hebben als je goed uitrust.

6. Blijf in beweging

Tijdens de wintersport beweeg je natuurlijk ontzettend veel, waardoor je goed warm blijft. Maar buiten het sporten om, is het ook belangrijk om in beweging te blijven. Sta dus niet te lang stil in de kou.

7. Verblijf in een vakantiehuis met een open haard of verwarming

Niets is lekkerder dan “thuis” komen in een warm huis. Wanneer je de hele dag in de kou hebt doorgebracht, is het extra fijn om ’s avonds voor de open haard te ontdooien met een lekkere kop thee.

Wat zijn jouw tips tegen de kou?