Nog 64 dagen, 9 uur en 10 minuten totdat we met een glas champagne, heerlijk hapjes en een fijn gezelschap het nieuwe jaar in mogen luiden. Ondanks dat 2017 nog heel ver weg lijkt, denken al veel mensen na over waar ze dit jaar oud & nieuw gaan vieren. Heb jij nog geen plannen gemaakt voor dit jaar? Vergeet dan de oliebollen bij familie of vrienden en geniet van een prachtig vuurwerkspektakel in het buitenland.

vuurwerk-oostenrijk

Oud & nieuw voor de echte wintersporters

Het is ideaal om met de feestdagen te gaan skiën. Veel skigebieden organiseren namelijk rond de jaarwisseling prachtige vuurwerkshows en waar klinkt het geluid van vuurwerk nou beter dan tussen de bergen?

Als je kiest voor het altijd gezellige Oostenrijk, dan wordt oud & nieuw uitbundig gevierd. Zo worden er shows met muziek, traditionele schansspring wedstrijden en lokale evenementen in de kroegen georganiseerd. En als je na een intensieve dag wilt genieten van een heerlijke schnitzel, dan moet je beslist even reserveren. Rond de jaarwisseling zitten de restaurants namelijk bomvol!

In tegenstelling tot Oostenrijk, wordt oud & nieuw in Frankrijk niet heel uitbundig op straat gevierd. In de skigebieden kun je natuurlijk wel genieten van mooie vuurwerkshows, maar zelf mag je het niet kopen en afsteken.

oud-nieuw-in-berlijn

Vier het nieuwe jaar in een hoofdstad

De feestdagen zijn het ideale moment om er even heerlijk tussenuit te gaan naar een prachtige stad. In veel steden wordt oud & nieuw namelijk groots aangepakt. Wat dacht je bijvoorbeeld van Rome, Berlijn of Barcelona?

In Rome kun je natuurlijk het hele jaar door genieten van een stedentrip. Toch is de jaarwisseling wel één van de beste periodes om in deze stad te zijn. In alle hoeken van de stad wordt er vuurwerk afgestoken en op verschillende pleinen is er entertainment te vinden. Als de klok middernacht slaat, dan is het een traditie om te toosten en daarbij Linzen te eten voor een voorspoedig nieuwjaar.

Dansen onder de Brandenburger Tor? Berlijn is een bijzondere stad om het nieuwe jaar in te luiden. Op het plein is het rond twaalf uur mega druk en tellen alle mensen tegelijkertijd af naar het nieuwe jaar. Door de stad worden er verschillen openlucht feesten gehouden met Dj’s en prachtige lasershows.

In de Spaanse stad Barcelona wordt het nieuwe jaar wel heel feestelijk gevierd. Rond de Montjuïc Magic Fonteinordt één van de beste nieuwjaarsfeesten van Spanje georganiseerd. Het is er dan ook elk jaar erg druk, maar heel gezellig. Rond middernacht is het een traditie om 12 druiven te eten. Als je de laatste druif om klokslag twaalf uur in je mond stopt,  dan ga je met veel geluk het nieuwe jaar in!

vuurwerk-madeira

Vier het nieuwe jaar in het Zuiden van Europa

Heb jij liever geen koude handen en bevroren tenen tijdens het aftellen? Vier dan het nieuwe jaar met warmere temperaturen in bijvoorbeeld Portugal of Spanje.

In het Portugese Madeira kom je tijdens het nieuwe jaar werkelijk aan niets te kort. Hier vindt namelijk één van de grootste vuurwerkspektakels van de wereld plaats. Op straat kun je genieten van de beste muziek en de lekkerste hapjes bij verschillende kraampjes. Een traditie van de Portugezen is om blauw ondergoed te dragen en 12 rozijnen te eten, waarbij ze iedere keer een wens mogen doen.

Ook op de Canarische Eilanden wordt oud & nieuw uitbundig gevierd. Zo kun je vanaf het strand of vanaf een bootje op het water het prachtige vuurwerk bewonderen. Op het strand of de boulevard worden er in verschillende barretjes leuke evenementen georganiseerd. Net zoals in Portugal, dragen de Spanjaarden een gekleurde onderbroek. In plaats van blauw dragen de Spanjaarden een rode kleur. Het ondergoed moet overigens wel een geschenk zijn, anders brengt het geen geluk!