Venetië is zo’n plek waar je één keer in je leven geweest moet zijn. Het is niet voor niets het hele jaar door drukbezocht. Maar voordat je naar deze kleurrijke plek reist, zijn er een aantal handige dingen die je moet weten! Wij sommen ze voor je op.

1. Verblijf buiten Venetië

Vooral in het hoogseizoen kan het heel druk zijn in Venetië, daarom is het fijn om na een lange dag in een heerlijk vakantiehuis tot rust te komen. Het is heel goed te doen om vanuit de omgeving naar Venetië te reizen. Daarnaast is het een autoloze stad, dus net buiten het stadje parkeren is altijd nodig. Dit kun je voordelig doen in Mestre, of op het schiereiland Cavallino. Maar je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld in Mestre te verblijven, dat op 10 minuten treinafstand ligt. Het openbaar vervoer in Italië is goed geregeld en daarnaast ook nog betaalbaar, maak daar dus gebruik van!

2. Reis buiten het hoogseizoen

In de drukste maanden van het jaar krioelt het in Venetië van de toeristen. Niets vervelender dan constant omringd zijn door mensen die voor jouw camera springen, voor je voeten lopen en je opzij duwen. Wil je alles halen uit je tripje naar Venetië? Reis dan buiten het hoogseizoen. Vooral in het na- of voorjaar is de stad ideaal om te bezoeken. De temperaturen zijn fijn, het is een stuk minder druk en daardoor kun je nog meer zien van de stad.

3. Verdwaal in de vele straatjes

Het leuke van Venetië is dat het een hele kleine stad is, maar toch kun je er heel goed verdwalen! Alle kleine straatjes lijken op elkaar waardoor je soms niet meer weet waar je nu al hebt gelopen en waar niet. Loop eens weg van de hoofdweg en laat je verrassen waar je uitkomt! Venetië heeft heel veel leuke pleinen die verborgen liggen tussen de kleine straatjes. Zo kom je misschien toch weer op plekken die je niet van tevoren uitgekozen had.

4. Proef de lokale lekkernij cicchetti

Je kunt Venetië niet verlaten, zonder de Venetiaanse cicchetti geproefd te hebben. Dit hapje is vergelijkbaar met de Spaanse tapas of pinchos. Het bestaat uit brood met verschillende toppings en tapenades en kan de hele dag door gegeten worden! Heerlijk met een glaasje Aperol.

5. Neem de boot naar omliggende eilandjes

Venetië is maar één eiland van de velen. Wanneer je Piazza San Marco, de San Marco Basiliek en de Rialtobrug gezien hebt, is het tijd om één van de andere eilandjes te verkennen. Je kunt heel eenvoudig een dagkaart kopen voor € 20, waarmee je met waterbussen naar allerlei omliggende eilanden kan varen. Onze tips? Murano; bekend om de prachtige kunstwerken gemaakt van glas, en Burano; een van de meest kleurrijke eilanden die je ooit hebt gezien!

6. Bezoek Padova en Verona

Vanaf het treinstation in Venetië kun je veel kanten op. De perfecte kans om ook nog andere plekken in Italië te verkennen! Een studentenstad die op ongeveer 50 minuten van Venetië ligt is Padova. Een moderne stad, met leuke eettentjes en een gezellige markt. Iets verder ligt Verona, maar ook die afstand is prima voor een dagje weg. Daar vind je natuurlijk het befaamde balkon van (Romeo en) Julia en de prachtige Romeinse amfitheater: de Arena.

Ben jij al weleens in Venetië geweest? Bekijk onze vakantiehuizen in en rondom Venetië!