De zomervakantie is al lang en breed achter de rug en de volgende vakantie komt toch al snel dichterbij. Heb jij nog geen vakantie naar de sneeuw geboekt maar zijn onderstaande tekenen herkenbaar voor jou? Dat kan maar één ding betekenen: jij bent enorm toe aan wintersport!

1. Je staart op het werk vooral uit het raam, in plaats van naar je computer, en fantaseert over hoe goed je eruit gaat zien als je straks van de piste naar beneden komt.

2. Je staat elke vrijdag en zaterdagavond in de kroeg met als excuus dat je vast aan het oefenen bent voor de après-ski. Dat moet ook gebeuren..

3. In de stad zien al die mutsen, sjaals en handschoenen er wel heel erg aantrekkelijk uit. Ook al heb je van alles al minstens 4 stuks. Misschien zijn nog 5 mutsen wel handig?

4. In de auto luister je niet meer naar de radio maar zet je keihard de leukste après-ski hitjes op en je kunt alles meezingen (lees: schreeuwen).

5. Je vindt skiën of snowboarden ontzettend leuk maar je bent klaar met die indoorpistes die je nu onderhand helemaal uit je hoofd kent. Tijd voor iets meer spanning!

6. Pizzapunten en frietjes doen je niet meer denken aan heerlijk eten maar aan iets anders.

7. Je ‘s avonds als je thuiskomt met warme chocomelk voor de open haard, je ogen sluit, en doet alsof je in een knusse chalet zit.

8. Je bent helemaal klaar met die vieze regen hier in Nederland, maar je zit ook niet te wachten op een stikhete zonvakantie.

9. Je houdt in plaats van het lokale weerbericht stiekem al wekenlang het weerbericht van Oostenrijk/Tsjechië/Duitsland/Frankrijk/Italië in de gaten, en weet precies hoeveel centimeter sneeuw er ligt.

10. Je hebt zoveel zin in de sneeuw dat je met je winterjas aan in de vriezer gaat zitten en sneeuwballen maakt van het vanille-ijs.

Bekijk alle wintersporthuizen