De vakantie is geboekt, het aftellen kan beginnen! Bijna ben je klaar om helemaal te gaan ontspannen. Toch zijn er een aantal belangrijke dingen die je goed moet regelen voor je op vakantie gaat. Relax, je hoeft niet te stressen! Wij vertellen je precies waar je aan moet denken.

1. Heb je een reisverzekering afgesloten?

We gaan er natuurlijk niet vanuit dat er iets vervelends gebeurt op vakantie, maar toch is het goed om hier altijd op voorbereid te zijn. Met een reisverzekering ben je verzekerd tegen extra kosten die je maakt vanwege een onverwachte gebeurtenis, dit kunnen zowel materiële kosten als medische kosten zijn. Ook biedt een reisverzekeraar hulp in het vakantieland, mocht daar iets gebeuren. Je kunt kiezen uit een doorlopende of een kortlopende reisverzekering. Wanneer je een vakantiehuis boekt bij Belvilla, is het ook mogelijk om meteen een reisverzekering af te sluiten.

2. Heb je nagedacht over een annuleringsverzekering?

Het kan altijd zo zijn dat er zich helaas omstandigheden voordoen die je niet had voorzien. Wanneer je een annuleringsverzekering afsluit, hoef je deze onverwachte kosten niet te betalen. Er zijn verschillende soorten annuleringsverzekeringen af te sluiten, bijvoorbeeld een standaard verzekering waarbij je dagen vergoed krijgt die je tijdens de reis mist. Maar je kunt je ook een allrisk annuleringsverzekering afsluiten waarbij je met nog meer redenen kunt annuleren. Je hoeft niet veel moeite te doen om een annuleringsverzekering af te sluiten, want ook dit is mogelijk bij je boeking bij Belvilla.

3. Zijn alle belangrijke papieren nog geldig?

Heb je gecontroleerd of je paspoort of ID-kaart nog geldig is? En die van je kinderen ook? Je moet altijd een officieel paspoort op zak hebben wanneer je gaat reizen binnen of buiten Europa. Hetzelfde geldt natuurlijk voor je rijbewijs en kijk ook even of er aan je zorgpas geen einddatum gekoppeld is.

4. Moet je een milieusticker of vignet aanschaffen voor je vakantieland?

In sommige landen in Europa is het verplicht om een milieusticker of vignet aan te schaffen om door een bepaalde stad of land te rijden. Een verplicht vignet heb je bijvoorbeeld nodig voor Oostenrijk, Zwitserland en Slovenië en kun je vaak vooraf bestellen of kopen bij snelweggrensovergangen. Wanneer je naar of door Duitsland rijdt, moet je verplicht een milieusticker aanschaffen. Je kunt deze online aanvragen. Doe dit wel ruim van tevoren, want vaak doet de sticker er een paar dagen over om thuisbezorgd te worden. In sommige Franse steden is ook een milieuzone ingesteld, zo mag je bijvoorbeeld alleen Parijs inrijden met een geldige milieusticker. Goed om dus even van tevoren te bekijken wat je allemaal nodig hebt als je met de auto op vakantie gaat!

5. Heb je vaccinaties of inentingen nodig voor je vakantieland?

Dit geldt bijna nooit voor een vakantie in Europa, maar mocht je wat verder op vakantie gaan, dan is het goed om vooraf te informeren naar wat voor vaccinaties of inentingen je moet halen. Doe dit ruim op tijd, want sommige vaccinaties moeten verplicht een aantal maanden van tevoren gezet worden. Je kunt hier eenvoudig een afspraak voor maken met een GGD in de buurt. Heb je een wat uitgebreidere zorgverzekering? Dan worden de kosten vaak ook nog eens vergoed!

6. Is er iemand die op je huis past?

Oké, je hoeft niet zozeer een housesitter te regelen, maar het is altijd verstandig om een familielid of de buren te informeren dat je op vakantie gaat. Zij kunnen jouw huis dan een beetje in de gaten houden en als er iets vreemds gebeurt aan de bel trekken. Of de plantjes water geven en de post verzamelen, zodat je huis er nog keurig bij staat als je weer terugkomt! In deze blogpost geven wij je tips over hoe je je huis veilig achterlaat tijdens een vakantie.

Alles geregeld? Tijd om heerlijk te ontspannen op vakantie!