Naast de Plitvice meren zijn de Krka watervallen ook een erg populair natuurverschijnsel in Kroatië waar jaarlijks veel toeristen naartoe gaan. Niet vreemd, aangezien dit een prachtige plek is om een dagje naartoe te gaan tijdens je vakantie in Kroatië. Wij geven je tips voor een bezoek aan de Krka watervallen.

1. Ga vroeg in de ochtend

Hoe vroeger je gaat naar nationale parken in Kroatië, hoe rustiger het nog is. Tijdens de drukste dagen van het jaar houdt het park namelijk een maximum van 10.000 bezoekers aan. Dit limiet wordt vaak al ’s ochtends bereikt. Je kunt vanaf 8 uur ’s ochtends terecht in het park. Als het park vol is, moet je wachten tot er bezoekers vertrekken voordat je naar binnen kunt.

2. Trek je zwemkleding aan

Het leuke aan de Krka watervallen is dat je in tegenstelling tot de Plitvice meren hier mag zwemmen! Vergeet dus ook zeker niet je zwemkleding mee te nemen of alvast aan te trekken onder je kleding. Wat een bijzondere ervaring om in het heldere water van de Krka watervallen te dobberen. Ook een fijne verkoeling na een lange wandeling in de zon.

3. Er zijn twee verschillende ingangen

Je kunt op twee manieren naar binnen in het Krka Nationaal Park. Zo kun je kiezen voor toegang via de Lozovac ingang. Je kunt vanaf hier het ento-dorp binnenrijden, waarbij je het pad kan volgen dat voor een 2-3 uur durende wandeling zorgt. Tijdens je wandeling zie je het lagere en middelste gedeelte van het park.

Ga je liever voor de Skradin ingang? Dan moet je naar het dorpje Skradin rijden. Vanaf hier kun je met een speciale boot naar het park. Deze boot vertrekt ieder uur en duurt ongeveer 25 minuten. Vanaf de boot hoef je dan nog maar 5 minuten te lopen naar het laagste punt van de watervallen.

4. Draag comfortabele kleding en goede wandelschoenen

In het Krka Nationaal Park loop je heel wat meters. Het is dan ook aan te rijden om comfortabele kleding aan te trekken en goede wandelschoenen. Het wordt afgeraden om de wandeltocht op teenslippers af te leggen. Kleed je in laagjes, dan kun je als het zonnetje doorbreekt wat lagen uittrekken.

5. Breng ook een bezoek aan het kloostereiland

Het kloostereiland Visovac bevindt zich midden in de Visovac rivier en is ook toegankelijk voor het publiek. Wel kun je hier alleen komen door de boot te nemen bij de Lozovac ingang. De boottocht duurt ongeveer twee uur en brengt je naar een 16e-eeuwse klooster. Let op: als je het klooster bezoekt moet je de schouders bedekken. Trek dus ook kleding over je zwemkleding aan.

Extra informatie:

  • De Krka watervallen zijn vanuit verschillende locaties in Kroatië te bezoeken. Zo kun je vanuit Split of Zadar gaan wat ongeveer een uur met de auto duurt of vanuit Zagreb of Dubrovnik. Dan ben je wel wat langer onderweg, ongeveer 3 uur met de auto.
  • De entreeprijs van het park is afhankelijk van het seizoen waarin je gaat. De entreeprijs voor één dag kan variëren van 30 tot 180 kuna (ongeveer €4 tot €24). Dit zijn de prijzen voor volwassenen. Kinderen krijgen korting.
  • Neem je eigen picknickmand mee met lekker eten en drinken. Voldoende water is heel belangrijk op warme dagen! Er zijn twee restaurants in het Krka Nationaal Park, maar tijdens de wandelingen kom je niet veel meer tegen dan mooie natuur.

Bekijk alle vakantiehuizen in Kroatië