+31 885016722
Bel om te boeken
Help
Log in / Meld je aan

Appartement Durbuy & vakantiehuis Durbuy

vlakbij
Data toevoegen
2 Gasten, 0 Huisdieren
Home
 
 
 
 


 
 
 
 


 
 
 
 


 
 
 
 


Vakantiehuizen in Durbuy

Beleef de bezienswaardigheden van Durbuy

Vakanties in het vakantiehuis in Durbuy leiden naar een Belgische gemeente gevestigd in de provincie Luxemburg. Deze gemeente bestaat uit meerdere steden, waarbij Durbuy als zogenaamde kern wordt beschouwd, de op één na kleinste stad met stadsrechten. Je brengt de vakantie door in het appartement in Durbuy in een stad met maar ongeveer 400 inwonenden. In de Middeleeuwen was Durbuy zeer belangrijk. Het werd destijds beschouwd als een voornaam handelscentrum en kreeg in 1331 de stadsrechten van Johann von Luxemburg. Het stadje is dan ook van historische betekenis in de streek.

Op zoek naar een vakantiehuis in Durbuy

In Durbuy zijn er heel wat attracties die bezocht kunnen worden tijdens een verblijf in een vakantiehuis. Daarvoor zijn er verschillende bestemmingen. De megalieten kunnen worden bereikt tijdens een tocht te voet, op een trektocht of op de fiets. Ook Menhirs zijn in de streek te vinden. Deze bezienswaardigheden zijn te bezichtigen in het plaatsje Wéris, vlakbij Durbuy.

Je kunt een bezoek aan een kaasmakerij in de buurt plannen als je in het vakantiehuis Durbuy verblijft. De geitenkaasfabriek Izier is een aansprekende bestemming. Breng een bezoek aan de microbrouwerij Marckloff, die gevestigd is in het kleinste stadje ter wereld. Sinds de 14e eeuw is tevens het restaurant "Ferme Au Chêne", waaraan de microbrouwerij gelieerd is, een bezoek waard. De entree tot de brouwerij is vrij en de in het restaurant geserveerde specialiteiten komen uit de receptenboeken van de Ardense grootmoeders.

Vakantie in Durbuy, vermaak

Als je actief wilt zijn, heb je een heel mooi uitgangspositie met het appartement in Durbuy in Belgisch Luxemburg. Je kunt op avontuur gaan door de 40 meter hoge marmeren kist op te klimmen, dit kun je boeken bij Durbuy Adventure S.A. Aansluitend op de uitgebreide klimtocht zorgt een rondje paintball voor nog meer interactie en spanning. De nacht wordt doorgebracht in een originele indianentent. In aanvulling op stevige trektochten, fietstochten en wandelingen in de regio zijn er nog meer mogelijkheden voor sportactiviteiten tijdens je verblijf in het vakantiehuis in Durbuy. Ook kun je tijdens je verblijf in het appartement in Durbuy een uitdagende kajaktocht beleven. Dit kun je meemaken op de Belgische rivier genaamd Ourthe. De trajecten kunnen worden geselecteerd tussen 10 en 20 km en ook kan er worden gekozen tussen de enkele en twee zitplaatsen en de kano of het vlot. De complete uitrusting kan gehuurd worden.

Andere prachtige reisbestemmingen in de Belgische provincie Luxemburg zijn:
  • Manhay-appartementen
  • Vakantiehuizen in Gouvy
Bekijk alles

Veelgestelde vragen

Waarom een vakantiehuis in Durbuy?

Een vakantie in een vakantiehuis in Durbuy biedt de perfecte mix tussen natuur en cultuur. Durbuy is de perfecte locatie voor een vakantie in mooi stukje van de Belgische Ardennen. Geniet in Durbuy van de bossen en de rivieren, de gezelligheid van het kleine stadje en de vele gezellige terrasjes en restaurants.

Waarom is Durbuy een stad?

Durbuy in de Belgische Ardennen wordt vaak het kleinste stadje ter wereld genoemd. Maar eigenlijk is Durbuy het op één na kleinste stad ter wereld. Hum, in Kroatië, is met slechts 30 inwoners het kleinste stadje ter wereld. 

Hoeveel vakantiehuizen heeft Belvilla in Durbuy?

Belvilla heeft op dit moment rond de 490 vakantiehuizen in Durbuy, La Roche, Bastogne en omgeving. Belvilla heeft in totaal meer dan 30.000 vakantiehuizen in de Ardennen.

Welke activiteiten in Durbuy?

In en rond Durbuy is er van alles te doen. Met een omgeving vol natuur kunt u in Durbuy de mooiste wandelingen maken. Naast wandelingen biedt de omgeving ook een tal van mogelijkheden voor sportieve activiteiten. Ook met kinderen zijn er veel mogelijkheden sportieve activiteiten te ondernemen.

Welke bezienswaardigheden in Durbuy?

In Durbuy is er aan bezienswaardigheden geen gebrek. Begin sowieso met het historische centrum. Het stadscentrum van Durbuy ziet er middeleeuws uit met zijn oude geplaveide smalle straatjes en typische huisjes. Wanneer je in Durbuy verblijft, is het een echte aanrader om de omliggende dorpen zoals Bomal en Wéris te bezoeken.

Klantbeoordelingen

Meer dan 40 jaar ervaring
Belvilla is dé expert in vakantiehuizen
Beoordeeld met een 4+
Beloond met awards & reviews
40.000+ huizen in Europa
Prachtige en unieke vakantiehuizen
2,8 miljoen gasten in 2020
Wij bieden een onvergetelijke ervaring
Word lid van ons netwerk en laat uw bedrijf met ons groeien!