Eindelijk is het dan zover: je hebt vakantie! Als je hebt besloten om thuis te blijven deze vakantie zijn er genoeg leuke dingen te bedenken om thuis het ultieme vakantiegevoel te creëren. Hoe zorg je voor een leuke start van jouw vakantie? Inderdaad. Nodig familie of vrienden uit en trakteer ze op jouw zelfgemaakte cocktails of mocktails! Eenvoudig maar toch feestelijk! Wij hebben voor jou de beste tips voor het lekkerste zomerdrankje op een rijtje gezet.

Cocktail benodigdheden

Om de perfecte cocktail te maken kunnen bepaalde dingen niet ontbreken. Denk bijvoorbeeld aan een cocktailshaker, barmaatjes voor de juiste hoeveelheid alcohol te bepalen en ijsblokjes om je cocktail lekker koel te houden. Maar wat is nu de basis van een goede cocktail? Allereerst vul je het glas met een alcoholische basisdrank (bijvoorbeeld rum, wodka, cointreau, gin of whiskey), daarna voeg je de mixer toe en ten slotte garneer je het met vers fruit en ijsblokjes.

Presentatie van je cocktail

Als je je gasten wilt verrassen met een originele cocktail kun je indruk maken door hun drankje op een leuke wijze te presenteren. Op deze manier krijgen zij ook gelijk een vakantiegevoel bij een bezoek aan jouw huis. Uiteraard kun je mooie en unieke glazen gebruiken om je speciale zomerdrankje in te serveren. Maar wat is nu leuker dan ‘natuurlijke’ elementen te gebruiken? Serveer daarom je Piña Colada bijvoorbeeld in een uitgeholde ananas, je Cocojito in een uitgeholde kokosnoot of een Daiquiri in een halve watermeloen met een dikke schil. Om het compleet maken kun je nog crushed ijs en wat fruit toevoegen als garnering.

Absolute zomer cocktails

Als we eenmaal hebben gekozen voor een vakantie thuis, dan willen we natuurlijk wel een cocktail drinken waarvan we blij worden én die we associëren met vakantie. Een absolute zomercocktail is natuurlijk de Tequila Sunrise. Maar ook de old time favorite; de Mojito of Strawberry Daiquiri en Piña Colada roepen direct een zonnig gevoel bij je op. Of probeer eens de Scroppino. Een bijzondere cocktail waarvan je niet vaak hoort, maar wel heel erg lekker. Zeker voor de zomer een absolute ‘go’ door de combinatie van sorbetijs, champagne en vodka. Logischerwijs moet je, net als bij alle andere cocktails, hier niet teveel van drinken!

Mocktails

Drink je liever geen alcohol of mag je het niet? Dan is de mocktail hét absolute zomerdrankje voor jou! Deze alcoholvrije variant van de cocktail smaakt net zo goed en heeft dezelfde garnering. Echter, is de basis hier een sapje of bruiswater in plaats van alcohol. Ga voor de variant van de Piña Colada, namelijk de Nada Colada. Deze combinatie van banaan en kokos smaakt ook zonder rum prima. Of probeer eens de Apple Nojito. Serveer dit in een mooi wijnglas met crushed ice, appelsap, bruiswater en limoensap. Even roeren, garneren met limoen en muntblaadjes en voilà! Laat die zomerborrel nu maar komen.