Budgettips voor een voordelige wintersportvakantie

wintersport budget tips Belvilla vakantiehuizen

Bespaar budget met deze tips voor een voordelige wintersport

Wintersport is over het algemeen niet het meest vriendelijk voor je portemonnee. De reis erheen, je accommodatie, skipassen, materiaalhuur plus eten en drinken; het tikt behoorlijk aan. Toch kun je ook budgetvriendelijk op wintersport. Hoe je dat doet? Kies eens een andere bestemming, een andere periode, verzorg (deels) je eigen maaltijden, boek een vakantiehuis met eigen bar of ga wintersporten met een groep. Belvilla geeft je tips voor een voordelige wintersport; dat scheelt budget!

Budgettip 1: Ander wintersportgebied

De bekende, grote skigebieden zijn geweldig, maar hebben ook een prijskaartje. Kijk eens wat een kleiner, minder bekend gebied heeft. Heb je bijvoorbeeld al eens overwogen om te skiën in Tsjechië? Ook daar vind je goed geprepareerde pistes, fijne skiliften en restaurants op de piste, maar dan voor een vriendelijker bedrag. Wintersporten in Tsjechië kenmerkt zich door kleinschalige skigebieden, goed geprijsde skipassen en voordelig eten. Bovendien kun je wintersport in Tsjechië combineren met een bezoek aan een kuuroord. Heerlijke winterwellness! Je kan zelfs een Tsjechisch vakantiehuis met sauna boeken bij Belvilla. Bijkomend voordeel is dat de route ernaartoe veel minder filegevoelig is dan de weg naar de bekende Alpenlanden. Wat wil je nog meer?

wintersport budget tip Tsjechië met een groep

Budgettip: probeer eens een ander skigebied, zoals het Reuzengebergte in Tsjechië vanuit groepshuis Chalupa-Bergov

wintersport budget tip Tsjechië Belvilla vakantiehuizen

Vanuit het vrijstaande vakantiehuis Riant Classic kun je ook wintersporten in het Reuzengebergte van Tsjechië

budget tip wintersport Tsjechië Belvilla vakantiehuizen

Vriendelijk geprijsd combineert nog steeds prima met sfeervol, zoals hier in vakantiehuis Riant Classic

Budgettip 2: Wintersporten in een andere periode

Buiten de schoolvakanties
Heb je de mogelijkheid om buiten de schoolvakanties op wintersport te gaan? Doe dat dan! Het is sowieso minder druk op de piste en de prijzen voor je accommodatie schelen vaak behoorlijk. Houd daarbij niet alleen rekening met de schoolvakanties in eigen land, maar probeer ook te houden met de internationale vakanties.

Short ski – weekendje wintersport
Ook wintersporten in een weekend scheelt aanzienlijk in je portemonnee. In het Sauerland kun je bij voldoende sneeuw bijvoorbeeld prima terecht in Vakantiewereld Winterberg en Skigebied Willingen. Je rijdt er in een paar uurtjes heen (vanaf Utrecht in 3,5 uur). Tijdens een zogenaamde short ski verblijf je maar kort in een skigebied. De kosten voor je skipas en accommodatie zijn verhoudingsgewijs dus ook lager, terwijl je in een paar dagen echt al een heerlijk wintersportgevoel hebt. Extra leuk aan skiën in het Sauerland is de gezellige sfeer, zeker als je zelf verblijft in één van de vele vakwerkhuizen die de regio kenmerken.

wintersport budget tip short ski groepshuis Winterberg Belvilla vakantiehuizen

Budgettip: kort op wintersport tijdens een short ski, bijvoorbeeld vanuit groepshuis huis Anne, midden in het populaire Winterberg

wintersport budget tip short ski Winterberg Belvilla vakantiehuizen

Vakantiehuis Am Astenberg staat op de helling van de Kahler Asten in Winterberg

wintersport budget tip short ski Belvilla vakantiehuizen

Wintersport in Winterberg is ook een tip voor gezinnen

Last minute skiën
Ben je flexibel? Houd dan de last-minute-aanbiedingen in de gaten. Ook voor wintersportvakanties vind je interessante kortingen als je kort voor je verblijf boekt. Wil je echter zeker zijn van juist dat ene wintersportchalet in een specifieke periode, wacht dan niet te lang met boeken! Dat geldt met name voor populaire periodes, zoals de kerstvakantie en krokus-/carnavalsweek.

Budgettip 3: Kook eens zelf

Een groot deel van je wintersportbudget gaat vaak op aan drankjes en hapjes buiten de deur. Thuis eten maakt je wintersport een stuk betaalbaarder, bijvoorbeeld in een wintersportchalet met eigen keuken. Veel wintersporthuizen hebben bovendien een broodjesservice, zodat je daarvoor ’s ochtends niet de deur uit hoeft.

wintersport budget tip thuis eten met een groep Belvilla vakantiehuizen

Budgettip wintersport: thuis eten in je vakantiehuis, ook nog eens erg gezellig!

Voor gezinnen met kleine kinderen is thuis eten extra fijn, omdat het ook een stukje rust geeft. Kinderen hoeven niet netjes aan een restauranttafel te wachten tot het eten geserveerd wordt. Bovendien bepaal je zelf wat de pot schaft en er zijn geen andere restaurantgasten om rekening mee te houden.

Budgettip 4: Après-ski aan je eigen bar

Al eerder schreven we over wintersporthuizen met een eigen bar. Dat betekent dus privé-après-skiën in je vakantiehuis! Diverse groepshuizen beschikken over een eigen bar waar je zelf je biertje tapt, voor DJ speelt en met jouw eigen reisgezelschap een gezellig feestje bouwt. Dat is nog eens budgetvriendelijk après-skiën met als bijkomend voordeel dat niemand de weg naar huis kwijtraakt ;).

wintersport budget tip bar après ski Belvilla vakantiehuizen

Budgettip: huur een vakantiehuis met bar en geniet privé van de après-ski

Budgettip 5: Wintersporten met een groep

Op wintersport met een groep heeft vele voordelen. Relatief gezien ben je voordelig uit als je een groepshuis huurt. De prijs per persoon per nacht is lager in vergelijking met bijvoorbeeld hotelovernachtingen. Je beschikt daarnaast over relatief veel ruimte in een groepshuis en hebt bovendien extra veel gezelligheid door de mensen om je heen. Ga bijvoorbeeld eens naar de sneeuw met een vriendengroep, skiën met meerdere gezinnen of wintersporten met drie generaties! In de gastblog ‘Wintersport met een groep’ lees je meer over de ervaringen van een wintersport met meerdere gezinnen.

Wintersport Oostenrijk Appartement Hammerhof Belvilla vakantiehuizen

Budgettip: wintersporten met een groep, zoals meerdere gezinnen samen

Je ziet het, betaalbaar wintersporten is zeker mogelijk als je een beetje afwijkt van de gebaande paden. Heb je zelf nog suggesties? Natuurlijk zijn aanvullende tips welkom!