De lente is het perfecte seizoen om er een weekendje op uit te trekken. De zon begint te schijnen, de temperaturen lopen op en we hebben te maken met een aantal (verplichte) vrije dagen! Even een momentje van rust in een andere omgeving, maar dan wel lekker dicht bij huis, in Nederland.

Om een vakantiegevoel te krijgen, hoef je helemaal niet ver te reizen. In Nederland zijn genoeg plekjes die zich lenen voor een weekendje weg. Of dat nou een stedentrip in eigen land is of een paar dagen aan zee, ons kleine kikkerlandje heeft genoeg te bieden.

Texel

Ontspannen op een eiland

Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om het vaste land te verlaten en een weekend door te brengen op één van de Waddeneilanden. Wist je dat onze eilanden prachtige stranden hebben? De stranden zijn vaak rustig, schoon en uitgestrekt. Voor een kleine strandvakantie kun je daarom dus goed terecht op bijvoorbeeld Texel, Vlieland of Ameland.

Haarlem

Stedentrip in eigen land

Voor een stedentrip in eigen land, denken we natuurlijk meteen aan Amsterdam. Maar naast Amsterdam zijn er in Nederland nog veel meer steden te vinden die leuk zijn voor een weekendje weg. Wil je wel graag in de buurt van Amsterdam verblijven, maar toch net een andere sfeer proeven? Ga dan voor een weekendje Haarlem! Deze stad heeft een prachtig, oud stadscentrum en is qua ligging perfect. Je kunt namelijk ook nog even een dagje strand meepikken, met Zandvoort op korte afstand.

Een stad vol geschiedenis, moderne architectuur en cultuur is Groningen. Helemaal in het noorden van het land kun je ook heel goed terecht voor een weekendje weg. Beklim de Martinitoren, slenter door de levendige winkelstraten, bezoek het Groninger Museum en rust uit bij één van de moderne eettentjes.

Limburg

Uitrusten in de Limburgse natuur

Houd jij ervan om lange boswandelingen of fietstochten te maken? Kies dan voor een weekendje midden in de Limburgse natuur. Hoewel we in Nederland officieel geen bergen kennen, komen de Limburgse heuvels hier het dichtst bij in de buurt. Met steden als Maastricht en Luik op korte afstand, is Valkenburg de perfecte plek voor een weekend in de natuur.

Ga jij voor een weekend aan zee, in een bruisende stad of in de rustgevende natuur?