Racen op het Formule 1-circuit

Racen_circuit_Spa-Francorchamps_Belvilla vakantiehuizen

Een race op het circuit van Spa-Francorchamps is een mooie gelegenheid voor een weekendje Ardennen!

Liefhebber van ronkende motoren, slippende banden en sensatie? Eind augustus is het weer zover: de bolides verzamelen zich in het weekend van 22 t/m 24 augustus op het circuit van Spa-Francorchamps voor de Grand Prix, ofwel de Grote Prijs van België. Wil je wel eens zo’n Formule 1-race bijwonen? Je beleeft het optimaal in combinatie met een Belvilla vakantiehuis bij Spa-Francorchamps! Wist je overigens dat nog veel meer races op dit circuit worden gereden? Het is zelfs mogelijk om met je eigen auto op het circuit te racen!

Vakantiehuizen aan het circuit

De vakantiewoning ‘Au bout du Circuit’ ligt, zoals de naam al verraadt, vlakbij de racebaan. Tijdens de races kun je de auto’s en motoren zelfs horen! Eerdere gasten melden: “Een fijn raceweekend beleefd op Circuit van Spa-Francorchamps, op loopafstand van huisje.”

BE-4970-137_Au bout du circuit_Spa-Francorchamps_Belvilla vakantiehuizen

Het vakantiehuis ‘Au bout du Circuit’ ligt inderdaad vlakbij de racebaan

Bij het nostalgische vakantiehuis Lysenfagne staat zelfs vermeld dat het huis vanaf half maart tot half oktober alleen te reserveren is voor raceliefhebbers. Niet zo vreemd, als je bedenkt dat het circuit op slechts driehonderd meter afstand ligt en je vanaf de eerste etage de bolides en motoren zelfs kan zien!

BE-4970-101_Lysenfagne_Spa-Francorchamps_Belvilla vakantiehuizen

Vanuit vakantiehuis Lysenfagne kun je racewagens zelfs voorbij zien komen op het circuit!

De beste startpositie is de naamgever van het vakantiehuis La Pole Position. Je wandelt in een kwartiertje vanaf het huis naar het circuit dat op een kilometer afstand ligt. Met een groep tot achttien personen kun je hier ook heerlijk genieten van de wellness en het biljart.

BE-4970-62_La Pole Position_terras_Spa-Francorchamps_Belvilla vakantiehuizen

Je eigen terras bij vakantiehuis La Pole Position

BE-4970-62_La Pole Position_terras_2_Spa-Francorchamps_Belvilla vakantiehuizen

Uitzicht over de velden rond Francorchamps

BE-4970-62_La Pole Position_biljart_Spa-Francorchamps_Belvilla vakantiehuizen

Even iets anders dan racen? Het biljart wacht op je in dit groepshuis!

Naast deze woningen heeft Belvilla nog veel meer vakantiehuizen nabij het circuit van Spa-Francorchamps. Heb je een bepaalde race die je zeker wil bezoeken? Wacht dan niet te lang met boeken, want er zijn meer motor- en autoliefhebbers!

Regio vol cultuur, natuur en wellness

Het circuit van Spa-Francorchamps ligt tussen de plaatsen Spa, Stavelot en Malmedy. Naast een bezoek aan het circuit kun je hier ook genieten van culturele uitstapjes, prachtige natuur van bijvoorbeeld de Hoge Venen en weldadige wellness, zoals in kuurstad Spa. Je bezoek aan de Formule 1 vormt dus een prima reden om meer van de Ardennen te ontdekken.