Pasen betekent een extra lang weekend vol met paashazen, familiebezoeken en vooral veel chocola. Het vindt plaats aan het begin van de lente. Een goede reden voor dorpen en steden om flink uit te pakken met verschillende activiteiten door heel Nederland. Op zoek naar iets leuks om te doen? Wij zetten een aantal dingen voor je op een rijtje.

Eieren zoeken

Pasen zonder eieren zoeken is als een winter zonder sneeuw. Deze jaarlijkse traditie wordt door vele families uitgevoerd waarbij uiteindelijk iedereen vol zit van alle chocolade. Ook worden door veel verenigingen en bedrijven wedstrijden georganiseerd voor jong en oud. Je kunt er natuurlijk ook zelf een wedstrijdje van maken. En het leuke is dat ze altijd weer opnieuw verstopt kunnen worden!

Festivals bezoeken

Naast het populaire eieren zoeken komen er ook steeds meer festivals bij waar je het hele weekend kunt genieten van muziek, eten, gezelligheid en af en toe eens een dansje kunt wagen. Een ideaal tijdverdrijf om bij te kletsen met vrienden onder het genot van een drankje. Er zijn genoeg festivals, zoals het SCHAFT festival in Utrecht waarbij er leuke activiteiten worden georganiseerd voor de kinderen. Die kunnen dus gewoon mee!

Weekend weg

Een weekend weg is natuurlijk nooit verkeerd. En zeker niet met het extra lange weekend met Pasen. Het biedt genoeg mogelijkheden om een paar dagen te relaxen in eigen land. Ideaal om bijvoorbeeld lekker uit te waaien aan zee of een bezoek te nemen aan het mooie Noord-Brabant. Heb je niet zoveel tijd? In een dag kun je al veel zien!

Puur natuur

Pasen staat symbool voor de lente en dat betekent dat de natuur weer volop gaat bloeien. In heel Nederland worden prachtige wandelroutes uitgestippeld. In het Harderbos vind je bijvoorbeeld een avonturenroute van 5,4 km met wiebelbruggen en uitkijktorens wat leuk is voor het hele gezin. Voor de echte wandelaar is er een bomenroute gemarkeerd van 14 km door ‘s Gravenlandse buitenplaatsen. Ook boerderijen gooien hun deuren open om de pasgeboren lammetjes te laten knuffelen. Super leuk om een kijkje te gaan nemen met de kids!

Paasmarkten bezoeken

Met Pasen worden er vele sfeervolle en kleurrijke markten georganiseerd waar je lekker kunt rondstruinen op zoek naar de leukste hebbedingetjes. Grote markten vind je in steden als Nijmegen, Vlissingen en Drachten, maar ook andere plaatsen zullen hun marktkramen uitstallen. En misschien spot je nog een paashaas!