Nederland is echt een prachtig land. Hier zijn veel buitenlandse toeristen het al over eens, maar wat vinden we eigenlijk zelf van ons kikkerlandje? Kies voor een écht Nederlandse vakantie en ontdek alle prachtige plekken die Nederland te bieden heeft. Wij hebben de voordelen van een Nederlandse vakantie even voor je op een rij gezet. Wat ga jij doen deze zomer?

Je bespaart kosten

Je bespaart kosten, met name reiskosten. In Nederland kun je goedkoper op vakantie dan in het buitenland, omdat je reiskosten bespaart. Geen dure vliegtickets, maar gewoon lekker met de auto op vakantie. Hierdoor houd je meer geld over om leuke dingen te doen tijdens je vakantie of om vaker lekker uiteten te gaan. En laten we eerlijk zijn, we staan natuurlijk niet voor niets bekend als gierige Hollanders!

Bezienswaardigheden

Je hoeft je geen dag in Nederland te vervelen. Bij mooi weer rijd je lekker naar de kust, geniet je van een wijntje op het terras of fiets je door de polders langs de authentieke molens. En bij slecht weer kun je cultuur snuiven in de maar liefst 1000 musea! Wat dacht je van het Rijksmuseum of het Anne Frank Huis in Amsterdam?

Het weer!

Huh, het weer? Ja, het weer. Het kan namelijk ook heerlijk weer zijn in Nederland en we hebben prachtige stranden. Daarnaast kunnen de temperaturen in bijvoorbeeld Turkije, Griekenland en Spanje oplopen tot ruim 40 graden, voor sommige onder ons ook gewoon écht te warm. En af en toe een buitje mag de pret niet drukken, toch?

Taal

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Kies voor een vakantie in Nederland en je hoeft niet ingewikkeld te doen om in je beste Frans een ‘du pain’ te halen bij de plaatselijke bakker die geen woord Engels spreekt. Gewoon lekker makkelijk naar de Nederlandse bakker voor een halfje wit. Heerlijk toch?

De mensen

Let’s be honest, Nederlanders zijn gewoon onwijs leuk en gezellig! Altijd in voor een praatje, biertje of feestje. Wat dacht je van Koningsdag, de Gay Pride en alle andere leuke festivals die Nederland kent?

Wist je dat?

  • Alle Nederlanders samen 12 miljoen haringen per jaar eten?
  • Nederlanders de langste mensen ter wereld zijn?
  • Nederlanders kaas maken sinds het jaar 400?
  • Nederlanders 900 km per jaar fietsen en dat er 18 miljoen fietsen in Nederland zijn?
  • Alle Nederlanders samen 32 kilo drop per jaar eten?