De meeste regeltjes in ons eigen land ken je natuurlijk wel, maar in andere Europese landen kunnen de regels weer heel anders zijn. Je wilt natuurlijk optimaal genieten van je zuurverdiende centen en deze niet uit moeten geven aan de meest bizarre boetes. Om dat te voorkomen hebben wij de gekste regels voor je op een rijtje gezet.

1. Iemand op de trein zetten en nog even afscheid nemen? Doe dit in Frankrijk maar niet te uitgebreid! Zoenen is op het perron en in de trein verboden, dit zou alleen maar voor vertraging zorgen.

2. Tijdens de oktoberfeesten in Duitsland zijn er heel wat mensen die iets te diep in de bierpullen kijken. Toch is het verboden om openbaar dronkenschap te vertonen. Misschien dan toch ook maar wat colaatjes drinken!

3. Je hoopt het natuurlijk nooit, maar mocht er ooit ingebroken worden in je huis in Nederland en de inbreker is nog binnen, sluit hem dan overal op, behalve op de wc! Zo voorkom je dat je zelf een dader wordt.

4. Op vakantie in Zwitserland en is je auto aan een schoonmaakbeurt toe? Doe dit dan maar even niet op zondag. Op een maandag of woensdag is het geen probleem, maar zondagen zijn volgens de Zwitsers niet om je auto te wassen.

5. Je kent het vast wel, van die sandalen die piepen en kraken als je ermee rondloopt. Voor jezelf al irritant, maar in Capri vonden ze dit zó irritant dat luidruchtige sandalen bij wet verboden zijn. Loop dus maar even een proefrondje voordat je nieuwe sandaaltjes meeneemt op vakantie.

6. Waar je in Italië luidruchtige sandalen thuis mag laten, mag je in Spanje geen auto besturen op je slippertjes of sandalen. Spanjaarden vinden dit niet veilig, dus als je betrapt wordt levert dit je een flinke boete op.

7. In Duitsland kan je maar beter niet stil komen te staan op de autobaan zonder benzine. Bij onze Oosterburen kan dit je namelijk een boete opleveren. Toch maar een jerrycan vullen dan voor de zekerheid?

8. Op vakantie in Griekenland en moet je even aan je gameverslaving toegeven? Doe dit dan maar niet in een openbare ruimte. Gamen op je hotelkamer is geen probleem, maar in de openbaarheid kan dit je een boete opleveren.

Dacht je dat deze regels erg waren? In Amerika kan het nog veel gekker, zo mag je geen sigaret aansteken en deze aan je huisdier geven, niet in een auto rijden terwijl je slaapt en mag je niet in de lucht uit een vliegtuig stappen.