Steeds meer Vlamingen trekken tijdens de koude Europese winter naar Curaçao, een eiland dat net als buren Aruba en Bonaire altijd al een beetje ‘Holland in de tropen’ was. Maar Curaçao heeft ook voor Belgen een heleboel te bieden! Vier redenen om verliefd te worden op mi dushi Korsou!

Miss Ann Boattrips

Deze reisorganisatie brengt je een hele dag naar het onbewoonde eiland Klein Curaçao, waar je kunt snorkelen, de oude vuurtoren en een scheepswrak bezoeken. ’s Middags is er een barbecue op het strand. Een dagje lekker niks doen, korte wandeling, hangmat, in het water, cocktail of een biertje, en klaar is Kees. Pardon: klaar is Kamiel!

Restaurant Zest

Jan Thielbeach is zo zachtjes aan dé absolute hotspot van het eiland geworden, met hotels, vakantiewoningen, restaurants, clubs en ander vertier. Vlaming Franky Vandierendonck opende er enkele jaren geleden het heerlijke mediterrane restaurant Zest en intussen ook nog Zest Café, met strandbed of cabana én een eigen strandmenu. In Zest raden we je overigens de eendenborst met polenta aan. En pssssht… stiekem kun je er ook Liefmans, Leffe en Hoegaarden drinken!

Yoga en wellness

Het kan in september en oktober nog wel eens een paar dagen tropisch regenen in Curaçao, maar in die omstandigheden kun je bijvoorbeeld een paar lessen yoga en wellness volgen. Kom je helemaal mindful weer terug uit vakantie! Mindful Yoga Curaçao biedt het hele pakket aan: voor beginners, gevorderden, koppels, groepen, zwangere dames! In het Yoga Centrum Curaçao kun je bovendien ook nog eens een ayurvedische massage krijgen en alles leren over yoga en voeding.

Kura Hulanda

Hoewel de slavenhandel vanuit Afrika op grote delen van de wereld zijn weerslag heeft gehad en miljoenen mensen de dood heeft ingedreven, durven weinigen het aan om deze periode te duiden als de Black Holocaust. Het Kura Hulanda museum, in een aardig okeren gebouw in Otrobanda, doet dat wel. En wel op een manier die niemand onverschillig laat. Geen groot of groots museum, maar wel één die ertoe doet.

Heb je ook zin gekregen in een exotische vakantie op Curaçao? Belvilla heeft een aantal schitterende vakantiewoningen in portfolio. Bekijk ze hier.