Het verschil tussen op vakantie gaan in het hoogseizoen of in het laagseizoen is enorm. Veel mensen zijn gebonden aan de schoolvakanties vanwege de kinderen of hun eigen baan. Vanzelfsprekend dat dit zorgt voor topdrukte op vliegvelden, snelwegen, attractieparken, vakantieaccommodaties en horeca… Buiten het hoogseizoen op vakantie biedt volop voordelen! Wij zetten de belangrijkste voordelen van een vakantie in het laagseizoen hier voor je op een rijtje.

rustig-dorpje

1. Vermijd de grote toeristenmassa

Rondstruinen op de plaatselijke markt, een leuk vakantiekiekje nemen van de omgeving, wandelen op het strand… Waarschijnlijk bedenken naast jou veel andere toeristen om dit te gaan doen. Buiten het seizoen kan je heerlijk rondstruinen over de plaatselijke markt zonder over koppen te hoeven lopen, jouw perfecte kiekje van de omgeving nemen zonder andere mensen in beeld te hebben en het gevoel hebben dat het strand voor jou alleen is.

goedkopere-vakantie

2. Geniet van lagere prijzen

In het hoogseizoen is er veel vraag en dit zorgt ervoor dat prijzen stijgen. Vliegtuigstoelen, accommodaties, entreegelden bemachtigen tegen een lagere prijs, wie wil dat nu niet? Met het geld dat je bespaart door op vakantie te gaan buiten het hoogseizoen, kan je veel leuke extraatjes doen. Boek een extra lange vakantie als je voldoende vakantiedagen hebt, of overweeg om het wat verder weg te zoeken in bijvoorbeeld het mooie Curaçao. Of geniet simpelweg van een goedkope vakantie!

goede-service

3. Betere service

Op vakantie zijn en op je wenken bediend worden door de grappige ober, behulpzame stewardess of lachgrage receptionist, dat is toch het ultieme vakantiegevoel? In het laagseizoen nemen mensen uitgebreid de tijd voor je, zijn minder gestrest en hebben zin in en tijd voor een casual praatje. In het hoogseizoen moeten alle zeilen bijgezet worden om er te zijn voor de toeristen. Buiten het hoogseizoen kun je tijdens jouw vakantie dus rekenen op extra gastvriendelijkheid! 

auto-vakantie

4. Bye bye files en wachtrijen op luchthavens

Vrije tijd is ons kostbaar en daarom zijn we inmiddels experts in het zorgvuldig indelen van de dagen. Waarom zouden we dan urenlang in de rij gaan staan? Buiten het hoogseizoen heb je meer tijd om écht te genieten, want de enorme file naar je vakantiebestemming toe, de lange wachtrij in de supermarkt voor de verse broodjes in de ochtend, de rij bij een attractie (ook al is er leuk vermaak op iedere hoek) kosten ons toch wel erg veel tijd!

kantoor-hoogseizoen

5. Doorwerken in de zomer heeft zo zijn voordelen

De baas én collega’s springen een gat in de lucht als je aangeeft op vakantie te willen buiten het hoogseizoen. Dit scheelt weer een hoop stress voor je baas om alle planningen rond te krijgen en teleurstellingen voor collega’s omdat nu eenmaal niet iedereen op hetzelfde moment vrij kan zijn. Vergeet ook niet dat jij tijdens de vakantieperiode sneller op je werk bent omdat je niet in gigantische files terecht komt, en dat je eindelijk ongestoord kan uitproberen of het werk van je collega interessant voor je is. Én een hele leuk bijkomstigheid; als jij op vakantie bent, is iedereen gewoon hard aan het werk!

6. Geniet van aangename temperaturen

Het hoogseizoen is echt niet altijd de ideale tijd om jouw vakantiebestemming te bezoeken. In het zonnige zuiden, zoals in Spanje, Italië en Kroatië, kunnen de temperaturen tijdens de zomermaanden namelijk hoog oplopen, waardoor het soms niet meer mogelijk om op je gemak een stad te bezoeken. In het laagseizoen liggen de temperaturen op deze bestemmingen vaak nog tussen de 20 en 25 graden, waardoor je nog steeds geniet van een heerlijk zonnetje, maar ook nog de nodige activiteiten kunt ondernemen!

Ga jij op vakantie in het laagseizoen?

De voordelen liegen er niet om, een vakantie in het laagseizoen is een echte aanrader! Heerlijk toch, genieten van de rust en vrolijke mensen. Is het voor jou onmogelijk buiten het seizoen op vakantie te gaan? Dan kunnen we je alsnog één tip geven; onbekend maakt onbemind. Kies een minder bekende bestemming, een bestemming die nog niet ontdekt is door de grote bulk. Ook dan profiteer je van veel van voorgaande voordelen! Of kies voor een Belvilla vakantiehuis buiten de stad en geniet van een rustige vakantie.Bekijk hier alle vakantiehuizen van Belvilla